dåliga krediter bostadslån fakta du behöver veta för att få ett bostadslån med dålig kredit

Det har skett en kraftig nedgång i kredit värdering bland de flesta människor i dessa dagar på grund av omständigheterna i den stora recessionen. Därför har dåliga krediter blivit vanligare än någonsin på lånemarknaden. De flesta långivare tvingas att bevilja lån till personer med dålig kredit eftersom de inte har något annat alternativ. Även bostadslån rutinmässigt erbjuds till dem med dåliga krediter om låntagarna vet vilka långivare som de behöver för att be.

förstår din dåliga krediter

Även dåliga krediter är ett vanligare problem än det en gång var, är det synd att många människor som har dålig kredit inte riktigt förstår varför deras kredit värdering är låg och vad det betyder. Om du vill hitta ett bostadslån med dålig kredit, då det finns vissa fakta som du behöver för att förstå. Tänk på följande:

– Termen “dåliga krediter” avser generellt människor vars FICO värdering är lägre än 600. Men en score under 650 fortfarande förkastats av många traditionella långivare när de bedömer ett bostadslån.

– Räntorna är direkt relaterade till kredit värdering av låntagaren. Människor som har lägre kredit poäng får högre räntor.

– Den största faktorn som används för att bestämma din kredit värdering är dina tidigare historia av betalning. Kroniska sena betalningar, fel och obetalda berättar långivare som du är i riskzonen för försumliga på denna bostadslån också.

– Lika viktigt att kredit värdering är handpenning. Ju större summa pengar du kan erbjuda som en handpenning, desto mer sannolikt är det att hitta en långivare som kommer fortfarande att erbjuda dig ett bostadslån med dålig kredit. I allmänhet är dessa två faktorer, kredit värdering och handpenning, är det viktigaste för att avgöra din rätt till ett hypotekslån.

hitta ett bostadslån med dålig kredit

När du bestämmer var du står när det gäller kredit värdering och identifiera de kvalifikationer ett bostadslån kräver, kommer antalet långivare som är villiga att titta på din dåliga krediter begränsas. Generellt kommer det att finnas fler långivare som hjälper dig på nätet än i traditionella former (t.ex. lokala banker). Därför är ute på nätet för att privata långivare det bästa valet för bostadslån med dåliga krediter.

särskilda överväganden för online långivare

Även antalet långivare som du hittar på nätet kommer att vara mycket större än de du hittar någon annanstans, det finns också särskilda villkor som du måste vara medveten om i denna bostadslån process. Den viktigaste av dessa är den säkerhetsprövning. Tyvärr är internet fullt av bedragare. Därför måste du se till att långivarna du väljer att be om offerter är bland de mest pålitliga online. Använda resurser såsom finansiella betyg webbplatser och Better Business Bureau som ett sätt att slå upp historien om de långivare som du vill använda är ett bra första steg.

Den BBB är verkligen den bästa källan för dig att använda eftersom det är en oberoende byrå tillägnad hjälpa konsumenterna få verklig information om de företag de vill använda. Se till att du startar din sökning där.

bostadslån med dålig kredit

Dålig kredit är inte ett hinder för att få bostadslån du behöver. Följ dessa enkla riktlinjer och prata med rätt långivare och inteckning som du behöver för ditt drömboende kommer att vara inom räckhåll.