dålig kredit hem finansiering – att välja en subprime inteckning långivare

I början av nittiotalet subprimelån för cirka fem procent av alla bolån. Idag subprime bolån sektorn omfattar mer än tjugo procent av bolånemarknaden. Med denna explosion av subprime bolåneinstitut och mäklare, är det viktigt att veta vad man ska leta efter när du väljer din långivare. Inte bara vill du vara säker på att du får den bästa möjliga för din subprime mortgage, vill du också veta hur man kan undvika att falla offer för ett rovdjur långivare.

Vad gör en person en kandidat för en subprime inteckning? Dålig kredit är den dominerande orsaken, men det finns andra. Varierande resultat och även vilken typ av egendom som köps kan också kräva en okonventionell inteckning. Om din unika situation kräver en subprime mortgage göra följande när du väljer ditt lån agent eller mäklare.

Vet din kredit historia, särskilt din FICO poäng. En värdering är lägre än 620 innebär vanligtvis att du kommer att erbjudas en subprime inteckning. Ta inte för givet att du måste söka en subprime inteckning. Fråga vilka produkter som finns tillgängliga för dig. Se också till att du har din anställning, intäkter och historier betalning lättillgängliga.

Förutsätt inte att få den lägsta räntan innebär också att du får det bästa lånet. Mest subprime bolån blir två procentenheter högre än ett vanligt lån och kan ha ytterligare avgifter. Alla de potentiella långivare subprime inteckning bör lämna in sina lån paket till dig i skrift. Ta dig tid att noggrant analysera alla inteckning erbjudanden. Jämför inte bara räntan utan också de avgifter du debiteras.

Var försiktig med förskottsbetalning påföljder. En subprime mortgage är ett fordon för att reparera din kredit eller svara på ett visst sökande situation och vanligtvis är en kortsiktig lösning. Rejäl förskottsbetalning påföljder kan låsa in dig i en subprime inteckning för en längre tid än vad som är nödvändigt eller få dig att betala en betydande pris för refinansiering till en konventionell inteckning vid ett senare tillfälle. Du kanske måste acceptera någon form av förskottsbetalning straff men förhandla med de olika långivare för att garantera att du har minst betungande påföljd möjligt.

Även om du letar efter en subprime inteckning långivare du har fortfarande många alternativ. Efter jämföra lån erbjudanden från olika långivare, förhandla om villkoren. Tycker inte att en långivare gör dig en tjänst genom att erbjuda dig en subprime inteckning. Många gånger den ersättning en långivare får en subprime mortgage är större än den som erhålls för en konventionell inteckning.

Mest subprime bolåneinstitut är ärliga och ansvarsfulla företagare. Ändå varierar regleringen av subprimelån brett och du bör vara noga med att inte falla offer för en underprissättning långivare.

Ett. Svarar inte på telefon eller direktreklam erbjudanden från subprime bolåneinstitut. Gör din egen forskning. Den Better Business Bureau, telefonboken och Internet är alla goda resurser. Be vänner för hänvisningar.

2. Låt inte dig själv att vara pressade. Be om anbud skriftligen och använda gott om tid att jämföra dem.

Tre. Skriv inte något dokument som har mellanslag eller felaktiga datum.

4. Inte övertygad om att blåsa din inkomst eller förmögenhet.

Fem. Hoppa inte läsa någon del av dina lånehandlingar eftersom din långivare säger “att en del är inte viktigt”.

Välja en subprime inteckning långivare är som alla andra inköp. Ju mer kunskap du har och ju mer forskning och analys du gör, desto bättre beslut kommer att bli.