dagliga tips och uppdateringar om inteckning industrin

Georgia, liksom många andra stater, har sin beskärda del av tillverkade bostäder. Enligt Atlanta Journal-Constitution, “Federala och statliga regulatorer har lagt så många som en tredjedel av Georgiens 300 banker enligt intensifierad övervakning och återhämtningsplaner, mestadels strikta verkställighetsbeslut ett steg eller två korta av beslag, enligt bank-experter. En majoritet av dessa 90-100 banker, dessa experter säger, verkar under “cease and desist” order som kräver dem att slutföra tuffa vändning planer inom strikta tidsfrister. “Georgien redan leder nationen i bankernas totala misslyckanden, har haft 21 i förra året. Historien säger att de flesta av de verkställighetsåtgärder inte redovisas offentligt, så ett fast antal berörda bankerna inte kan bestämmas: den statliga tillsynsmyndigheter inte avslöja sina cease-and-desist order medan Federala regulatorer, som avslöjar sina handlingar .

Hur ger pengar till banker som arbetar ute? Många hävdar “inte så bra”. Injektionerna har gjort bankerna rikare och mindre benägna att bli att gå i konkurs, men det behöver inte tvinga dem att låna ut pengar. Heck, kanske de vill använda pengarna för att täcka dåliga lån som de antingen redan har på sina böcker eller kan ha i framtiden. Regeringsdirektiv gå till Fannie och Freddie, som i sin tur erbjuder sig att köpa lånen. Sedan, naturligtvis, är det upp till kunden att avgöra om eller inte att erbjuda programmet.

Att hyra är inte så illa, eller hur? I ett intressant citat från Rep Barney Frank, ordförande i House Financial Services Committee, sade han, “Jag har alltid sagt den amerikanska drömmen ska vara ett hem -. Ej homeownership” Förmodligen den nuvarande administrationen gör sig av med George W. Bushs “ägarsamhället” och i stället planerar att pumpa $ 4250000000 av ekonomisk stimulans pengar på att skapa tiotusentals federalt subventionerade hyresrätter i amerikanska städer. Med andra ord, kommer regeringen att få bakom byggandet av låga hyresfastigheter och radhus, samt inköp av avskärmad hem som kan renoveras och hyras ut till låg-och måttliga inkomster familjer till överkomliga priser. Tydligen Obama Vita huset har medgett att alla inte kan eller bör äga ett hem.

Enligt en talesman från FDIC, har BB & T förvärvat samtliga tillgångar inteckning lager från den misslyckade Colonial Bank, med undantag för de som förknippas med Taylor, Bean & Whitaker. BB & T har verkligen sin egen lilla lager anläggning, och de är för närvarande utvärderar Colonial s lager verksamhet. I sitt uttalande om Colonial förvärv, säger BB & T den inte förvärvat några tillgångar avseende TBW, främst bolån och är för närvarande involverade i en rättstvist.

Ibland företag undrar varför en erfaren lån (en som har varit på sina böcker för en stund, kanske så mycket som ett par år) skulle vara värt mindre än ett lån som nyligen har finansierat. När allt, de undrar, inte har låntagaren gjort sina betalningar med några frågor? Tja, från en investerares synvinkel, två saker tenderar att driva upp priset på service ned. Först, om den ursprungliga långivaren säljer lånen, varför var inte lånet säljs i det förflutna? Andra, och förmodligen ännu viktigare, hur mycket längre är detta lån kommer att vara på böckerna?

Tyvärr går, eftersom aktiemarknaden förbättrades förvärrades obligationsmarknaden. (Detta är inte alltid fallet, förresten.) Idag ska vi få tillkännagivandet av 2 år, 5 år och 7 noter år, som alla kommer att auktioneras ut i mitten av nästa vecka. Nyanmälda arbetslösa kom redan i morse: fordringar oväntat steg förra veckan med 15.000 till en säsongrensad 576.000 i veckan slutade 15 augusti. Antalet människor som samlar långsiktiga arbetslöshetsunderstöd kantade upp 2.000 till 6.240.000 i veckan slutade 8 augusti (det är en massa människor “på Dole”!), Men fyra-veckors glidande medelvärde minskade 2500 till 6.270.000. För veckovisa, klättrade fyra-veckors glidande medelvärde för nya fordringar 4,250 till 570.000 förra veckan.

Senare idag Philly Fed Survey släpps. (Jag tror att det bara är ett rykte som, med Michael Vick kommer att spela där, Philadelphia nya staden Song är, “Låt inte din hund! Woof, Woof”.) I andra nyheter har oljepriset gått upp igen och asiatiska aktiemarknaderna förbättrades. I morgon den enda nyheten ut är befintliga hem försäljning. Med allt detta i åtanke, är det 10-yr nuvarande avkastningen 3,46%, och både 5-års Treasury och inteckningar är ungefär oförändrade.