dagens låga boräntor – april 2010 Medel 30 år fast på upp

Dagens låga boräntor har flyttat från 4,75% till 5,15% i april månad år 2010. Den 10 år Treasury utbytessats har startat en stark up trend över sitt 50 dagars glidande medelvärde och detta har drivit 30 år fast bolåneräntor mycket högre. I några korta dagar såg vi 30 års fast ränta flytta upp en kvarts procentenhet. Det borde vara mycket intressant att se där räntorna går härifrån.

Många husägare är sannolikt att leta efter dagens låga bolåneräntorna som de vill en möjlighet att låsa in en låg ränta innan vi börjar att se bolåneräntor röra sig högre. I början av året många analytiker förutspått att priserna var rimliga att börja stiga under våren 2010. Bara några korta veckor till våren 30 års priser börjar sin klättring. Ingen vet om denna stigning kommer att fortsätta, men det har varit en stark gå högre på bara några korta veckor.

Med bostadsmarknaderna fortfarande kämpar det finns en god möjlighet att många amerikaner kommer att fortsätta att se att köpa hem om räntorna förbli låg. President Obama och hans personal insåg detta men tyvärr finns det bara så mycket att regeringen och Federal Reserve Bank kan göra för att hålla räntorna låga. Så småningom marknaden kommer att fastställa priser och det kan vara precis vad som händer i april 2010. Leta efter priser för att vara mycket volatil under de närmaste månaderna