dagens inteckning och ekonomiska nyheter 85

Letar du efter något att oroa sig för? Försök oroa Kina som vår nation största fordringsägare. De äger ca $ 800 miljarder euro år amerikanska statsobligationer, och som alla låntagare med för mycket skuld, kan våra långivare pressa oss om de vill. Kinesiska tjänstemän träffade Bernanke och Geithner för några veckor sedan för att varna dem för att få vårt underskott under kontroll, och sedan, som om att hamra hem poängen, visade de inte upp vid de två senaste Treasury auktioner. Kineserna är den nya obligationen medborgargarde, och alla som inte tar detta på allvar inte förstår korsningen nationalekonomi och geo-politik.

Freddie informerade kunder om framtida krav för alla fast ränta kontanter avtal tecknade för lindring refinansiera bolån med belåningsgrad som överstiger 105 procent och mindre än eller lika med 125 procent, effektiv på eller efter augusti 5 maj 2009. “Fast ränta kontanter kontrakt för Relief refinansiera bolån med belåningsgrad högre än 105 procent och mindre än eller lika med 125 procent får endast inkluderar befrielse refinansiera bolån med dessa högre belåningsgrad. Du får inte commingle dessa Relief Refinance Inteckningar med några andra inteckningar som har belåningsgrad mindre än eller lika med 105 procent. Att identifiera fast ränta kontanter kontrakt för Relief refinansiera bolån med belåningsgrad större än 105 procent, måste du ange “Over105” med inget utrymme i “Contract Name” fältet på “Take Out en Cash kontrakt” skärm i det säljande systemet. Om du för närvarande använder detta fält för att identifiera kontrakt internt, kan du fortsätta att göra det så länge som området även inbegriper “Over105. ‘” Freddie kommer att tillämpa en kontant justerare, som kan förändras, till alla fast ränta Relief Refinance Inteckningar med LTV förhållanden större än 105 procent som säljs till Freddie Mac för kontanter.

Lås Skrivbord kring nationen var lite livligare förra veckan. Enligt MBAA var apps upp 4,4% från veckan innan. Och jämfört med samma vecka år 2008, var apps upp 18%. Refi talet var upp cirka 7%, och inköp var upp cirka 1%. De detaljhandelsdrivande långivare som utgör undersökningsgruppen säger att refinan s stod för ca 52% av alla ansökningar.

Många mäklare tillhör NAMB, och många inte gillar de nya reglerna för offentliggörande. NAMB uttryckte sin besvikelse med US District Court beslut om sin stämningsansökan mot HUD: s Real Estate Settlement och Procedures Act (RESPA) sista regel utfärdas för sent förra året. Domstolen dömde till förmån för HUD, som anger att byrån, i själva verket inte strider mot förvaltningslagen innan utfärdar RESPA sista regeln och att NAMB inte kunde visa att HUD agerat i en “godtycklig och nyckfull” sätt.
Igår hade vi den personliga inkomster och siffror konsumtion, vilket i sin tur används för att hjälpa beräkna sparkvoten här i USA. Hur mycket sparar du? Den sparkvot övervakas noga av ekonomer, och även förra månaden sjönk den, nyligen har ökat. Här i USA, med tanke på vårt skyddsnät för social trygghet och hälso-och sjukvård (hoppas jag), kan de flesta människor bara spara till pensionen – trots allt, är det verkligen lätt att spendera med så många kreditkort och hem linjer eget kapital på kredit. Intressanta psykologiska studier har visat att människor, om de får en klumpsumma nu, eller flera betalningar över tiden, eller en summa som är “inlåst” i ett räntebärande konto, kommer att tillbringa mycket lite av de pengar som är inlåst , och tillbringar det mesta om de får en klumpsumma. Generellt sett lägger folks pengar i olika kategorier i deras sinnen, med några som ska spenderas och en del som ska sparas. Många arbetare ser detta varje lönkontroll i form av en 401 (k), en plan fram för att uppmuntra sparande bland många amerikanska arbetare. Om sparandet fortsätter att öka, dock kommer den ekonomiska återhämtningen bli långsammare än prognoserna. Beteendeekonomi på jobbet!

Vad händer med räntan? Tja, började priserna går i hyfsad form, men när de husförsäljningsindexet nummer kom ut, och sänkte förtroendet (dvs. priserna förvärrats). Ingen ska förvänta sig priser att göra mycket av något, egentligen, ganska länge, bortsett från vissa dagliga fluktuationer. Det finns vissa spekulationer om att arbetslösheten data som tillkännages på fredag ??kommer att vara svagare än väntat, även om det inte riktigt hjälper oss rate-wise. (NFP väntas vara nere ca 325K.) För ekonomiska nyheter, senare denna morgon får vi se ISM Non-Manufacturing Index, tillsammans med beställningar. Vi kommer också att ha finansdepartementet meddelade sin auktion summor för nästa vecka, när de ska sälja 3, 10, och 30-yr värdepapper. Dessförinnan är det 10-års upp till 3,74% och värdepapper inteckning är värre med ca .375.

Ett kryssningsfartyg slår plötsligt grov vatten och en enorm storm. Lightening kommer ut ur himlen och slår fartyget i hälften! Det finns bara en överlevande, en människa, som vaknar upp på stranden av en ö med bara andra invånare är en hund och en gris.
Månader och månader går och efter många dagar av att titta på haven för hjälp och de enstaka röksignaler, ingen räddning. En dag när mannen ligger på stranden i den varma solen och börjar gå lite nötter. Han ser över på grisen och med hjälp av en liten hallucinating grisen verkar vara en vacker kvinna. Han kryper över mot gris och så fort han rör grisen hunden biter på hans ankel morrande vansinnigt. Han låter grisen go och hunden släpper honom. Mannen kommer till sina sinnen och tänker, “Holy Cow! Vad gör jag “Men under de närmaste månaderna detta händer några gånger:? Gris förvandlas till en vacker kvinna, griper mannen gris, snaps hund på hans ankel morrande, man låt oss gå av gris, släpper hunden mannen och mannen vaknar från sin dvala.
En dag får han syn på ett kryssningsfartyg i fjärran. Han kan inte tro vad han ser och är säker på att det är en annan hägring. Han startar en brand, skickar röksignaler, och hoppar upp och ned skrikande! Båten låter sina horn och vänder sig mot ön. Tragiskt, träffar skeppet en sten och sänkor. Han är förkrossad, men snart mannen ser något som flyter ut i havet. Han simmar ut, och otroligt det är en vacker kvinna. Han tar henne till stranden, gäller HLR och resuscitates henne tillbaka till livet. Hon sätter sig upp, stirrar in i hans ögon och säger till honom att när han har räddat hennes liv hon kommer att göra något för honom. Han svarar “någonting?” Och hon nickar ja.
Han hoppar upp ett omedelbart säger, “Ser du att hunden borta? Kan du ta honom för en promenad “?