dagens inteckning och ekonomiska nyheter 812

Jag är ingen expert på försäkringar för hypotekslån. Men denna anmärkning verkade ganska tjusig: MGIC kom ut med en deras “Rate Finder – Plus” mjukvara, vilket ger behörighet med rates.In Förutom att hitta priser, MGIC s Rate Finder – ger Plus nu dig möjlighet att kontrollera att de är eller gör både på samtidigt. Inget ID eller lösenord behövs. Ett lån hittade stödberättigande av Rate Finder -. Plus ska också vara stödberättigande när du skickar det genom någon MGIC MI ansökan kanal, förutsatt att det inte finns någon förändring i lånet data eller några ytterligare uppgifter “Är detta en framtida konkurrent till några av prissättning motorer därute?

Apropå tjusig, lanserade First American CoreLogic en gratis Apple iPhone applikation som gör det möjligt för folk att visa marknadsdata på över 140 miljoner bostäder som använder sin iPhone. Kunderna kan använda RealQuest Pro Home Standard kan visa fastighetsvärden, avskärmning uppgifter och trender bostäder, beräknade hem värden för ett visst ämne egendom och angränsande fastigheter, och en hel rad andra punkter. Jag tror inte att jag kan få det på min roterande telefon …

Union Bank of California lät sina institutionella kunder vet att vissa ändringar gjordes till deras underwriting riktlinjer. Beträffande Condominiums och puds, UBOC klargjorde antalet enheter för ägare ockuperade och förköp krav. Dessutom förstärks UBOC riktlinjerna för disposition av låntagarens nuvarande bostad, och noterade att varje intjänad ägare av fastighet med hyresgäster-in-common intjänande krävs för att vara en låntagare.

Toll Brothers, som kommer faktiskt inte släppa sina resultat fram till augusti 27th, säger att de förväntar sig att se en 42% nedgång i tredje kvartalet homebuilding intäkter, men sade netto undertecknade kontrakt ökade under kvartalet. “Netto undertecknade kontrakt” förväntas +3%, vilket blir första gången på 4 (four!) år som netto undertecknade kontrakt översteg årsedan siffror.

Enligt MBAA föll inteckning program i USA förra veckan med 3,5% till följd av något högre. Refinansiering var ned drygt 7%, men inköp var upp cirka 1%.

Vissa upphovsmän minns inte sista gången de gjorde en icke-statligt lån, avsett för en portfölj. I själva verket är för närvarande 90% av originations backas upp av den amerikanska regeringen genom Freddie, Fannie, eller FHA. Under de senaste månaderna har tillväxten av FHA-försäkrade inteckningar höja på ögonbrynen. FHA försäkrar nu $ 560.000.000.000 av bolån, fyra gånger det belopp som de gjorde bara 3 år sedan. Många agenter och mäklare granska FHA som ersätter subprime eller Alt-A lån som de behandlas tidigare. Detta är olyckligt för skattebetalarna, särskilt eftersom dessa lån har normalt låg ner betalningar (3,5%), och låntagarna har ofta under genomsnittet för dålig kreditvärdighet, vilket kritikerna att påpeka deras FARLIGHET. Och med tanke på den enorma volymökningen, är bedrägeri är tillräckligt skyddade mot?

Taylor Bean nyligen bortgång påminde alla hur en stor statlig upphovsman inte är too big to fail: TBW finansierade $ 17000000000 i lån i år, och var en topp FHA lån producent. HUD aviserat att starta denna vecka FHA kommer att refinansiera oroliga bolån genom att minska upp till 30% av kapitalbeloppet enligt Home Affordable Ändring Program. Kritiker hävdar att det är helt enkelt skattebetalarna får betala kostnaderna, särskilt för de höga LTV refinan lån. Och MBAA backar FHA flerfamiljshus lån lagen Limit Justering av 2009, vilket skulle öka flerfamiljshus lån gränser för hiss egenskaper och i extremt höga kostnader områden. “För närvarande, FHA flerfamiljshus lån gränser är att hämma finansieringen av billiga hyresbostäder i ett antal städer,” säger Michael Berman, MBA: s vice ordförande.

Vill du vara produktiv på jobbet, förutsatt att du har en? Om svaret är “ja”, gå med i publiken: Produktivitet här i USA var upp över 6% under 2: a kvartalet, medan enhetsarbetskostnaderna faktiskt föll nästan 6%. Så om samma mängd arbete utförs på kortare tid, och för mindre pengar, är det en bra sak, eller hur? Det håller förvisso inflationen nere, och på lång sikt produktiviteten är nyckeln till förbättrad levnadsstandard genom att öka produktion, sysselsättning, inkomster och tillgångsvärden. I andra nyheter, var vanligtvis inte kurspåverkande, partihandel inventeringar ner för den 10: e månaden i rad, även om försäljningen ökade något. Denna nyhet var inte stort, men när 37000000000 $ 3-åriga Treasury auktionen gick bra, vi såg en trevlig förbättring i priserna.

Idag har vi $ 23000000000 av 10-yr noter att sälja (morgon $ 15000000000 av 30-yr obligationer). Det gör inte ont att Treasury köp av centralbanken bidrar till att stödja marknaden. Jag är inte smart nog att veta hur, om den amerikanska regeringen är både sälja och köpa värdepapper, det hjälper priser … Senare denna morgon har vi också kommer att ha det politiska uttalandet från Feds Open Market Committee, och även om dagslåneräntan ska vara stadig klocka för prat om centralbankens strategi för att återta den särskilda utlåning och tillgångar köpa program som har sett det finansiella systemet genom krisen. Med detta i åtanke 10-yr. är på 3,66% och 30-yr priser inteckning är bättre med ca .125 kontra tisdag.

Tre bröder gifta fruar från olika stater. Den första brodern gifte sig med en flicka från Oregon. Han berättade för henne att hon skulle diska och hus städning. Det tog ett par dagar, men på tredje dagen kom han hem för att se ett rent hus och rätter tvättas och lägga undan.
Den andra brodern gifte sig med en flicka från Florida. Han gav sin fru order om att hon skulle göra all städning, disk och matlagning. Den första dagen han inte ser några resultat, men nästa dag såg han att det var bättre. Genom den tredje dagen såg han sitt hus var ren, rätter var gjort och det fanns en stor middag på bordet.

Den tredje brodern gifte sig med en kvinna från Kalifornien. Han beordrade henne att hålla huset städas, rätter tvättas, gräsmattan klippas, tvätt tvättas och varma rätter på bordet för varje måltid. Han sade den första dagen han inte såg någonting, den andra dagen han inte såg något men den tredje dagen, hade en del av svullnaden gått ner och han kunde se lite av hans vänstra öga, och hans arm var läkt nog att han kunde fixa sig en smörgås och ladda diskmaskinen.