dagens inteckning nyheter 228

Att berätta hur ekonomin gör, bör vi verkligen titta på aktiemarknaden? Antagligen inte, eftersom många experter tror att priserna är mer påverkade av psykologi än av fundamentala bland annat resultat – trots vad reportrar säger. Så även om marknaderna har rally, och majoriteten av bolagets resultatrapporter slog förväntningarna, de betalar fortfarande priset. Företagen slår beräkningarna på grund av besparingsåtgärder i stället för ökade intäkter. Faktum är att av de företag som nyligen resultatredovisning, rapporterade nästan 75% jämfört med samma period året nedgångar i inkomster som inte bådar gott för ekonomiska fundamenta som sysselsättning och i slutändan för konsumtion.

Har du någonsin hört talas om Bayview Mortgage Capital? Inte jag heller, förrän jag läste en rapport som säger att de är en “nybildade” inteckning företag, med sin förälder (Bayview, av Florida) ägs av Blackstone Group, och att de ansökte om en $ 500.000.000 IPO (börsintroduktion ). Per rapporten, kommer de att använda pengarna för att eventuellt kvalificera sig som ett REIT-och / eller att använda pengarna för att köpa krisdrabbade fastigheter lån från banker och andra långivare och investerare. “Enligt en ansökan till US Securities and Exchange Commission, planerar det nya företaget att använda fastigheter investmentbolag (REIT) skattestrukturen … Bolaget planerar att köpa och förvalta bostäder och kommersiella hypotekslån, mortgage-backed securities, fastigheter -relaterade värdepapper, fastigheter och olika andra former av fastighetsinvesteringar man tror är undervärderade. ”

WSFS Financial, av Delaware, backar ut ur sitt samriskföretag i omvänd inteckning fältet. Tidigt förra året WSFS förvärvat en majoritetspost i 1st Reverse Financial Services, men i deras pressmeddelande anser att det är osannolikt att de kommer att göra en vinst, och därför dra sig ur företaget. Å andra sidan, har Security One Bank och Texas Capital Bank överens om att fördubbla storleken på sitt befintliga lager anläggning för omvänd inteckningar. I själva verket, enligt uttalandet, har Security En Utlåning fördubblat sin verksamhet sedan början av mars efter det förvärvade OMNI Reverse Mortgage.

Vad är Flagstar nuvarande hållning om “regeringen erbjudit, investerare ointresserad” $ 8000 skattereduktion för första gången Hem köpare? (Arra ger en skattelättnad på upp till $ 8000,00 till första gången husköpare som köper ett hem på eller före november 30, 2009. Statliga enheter och FHA-godkända ideella organ som anses hjälpmedel av regeringen kan ge skattereduktion förskott med en second lien. Skattelättnaden förskott kan användas för att göra handpenningen och betala avsluta kostnader, poäng rabatt och förutbetalda kostnader.) Flagstar kommer att tillåta skatteavdrag framsteg med andra panträtter från berättigade statliga myndigheter och hjälpmedel för regeringen så länge Organisationen är också på Flagstar s lista över godtagbara gemenskap andra program. “Kolla in denna webbplats för att göra vissa icke-vinstdrivande organ är både FHA-godkänd och en instrumentalitet regeringen, hänvisas till lämplig homeownership centrets lista över godkända ideella organ.

Freddie Mac skickade ut en bulletin “ger detaljerade krav för nyligen förhandsgranskas och nya förändringar för lindring refinansiera bolån med belåningsgrad som överstiger 105 procent och mindre än eller lika med 125 procent, inklusive utvidga den reducerade term incentive att täcka ett bredare spektrum av kortare sikt inteckningar, expanderande försäljning alternativ för Relief Refinance Inteckningar – Samma servicetekniker med belåningsgrad mindre än eller lika med 105 procent för att ge ökad flexibilitet för Säljare / reparatörer som traditionellt säljer bostadslån genom vår service-utsläppt säljprocessen, och utöka antalet enheter expeditionsavgift nätet och lägga till nya priser expeditionsavgift för godtagbara bolån säkrade genom 3 – till 4-enhet egenskaper för att återspegla de högre belåningsgrad tillåtna för Relief Refinance Inteckningar “Varje upphovsman intresserade av att finansiera dessa lån bäst hade hänvisa till Freddies uppdaterade riktlinjer för korrekt leverans instruktioner. , eftersom man inte skulle vilja göra ett misstag med en 125% LTV lån!

US Banks Wholesale Division klargjorde bestämning av LTV som skall användas för att beräkna den månatliga MIP för FHA Streamline Refinance transaktioner utan bedömningar. Specifikt, LTV för “FHA Streamline Refinance transaktioner, utan en bedömning måste beräknas genom att dividera det nya beloppet basen lån (innan du lägger till UFMIP) av den ursprungliga fastigheten värde. Den Refinance Authorization, tillhandahålls av FHA Connection, ger den ursprungliga fastigheten värde som kan användas för beräkning av LTV. “Och” att säkerställa en korrekt TIL avslöjande, LTV för FHA Streamline Refinance transaktioner, utan en bedömning måste beräknas med den ursprungliga fastighetsvärde och ursprungliga inteckning belopp från föregående FHA transaktionen. ”

viktig information om mdia (inteckning avslöjande förbättring Act)

Effektiv Torsdag 30 Juli, 2009, (för alla ansökningar som lån Ascent Home) vissa av bestämmelserna i den slutliga regeln för revideringar av Sanning-i-Utlåning lagen (TILA) blir effektiv. De särskilda bestämmelser som effektivt från denna nya regel genomföra Mortgage Disclosure Improvement Act (mdia). Jag har bifogat ett meddelande från Franklin American som täcker hela lagen.
• Den hypotekslån officer måste leverera Sanning-i-Utlåningen Upplysningar till låntagare inom 3 arbetsdagar. “Tre bankdagar” som refereras är en generell definition av arbetsdagar, vilket är en dag att kreditgivarens kontor är öppna för allmänheten för att bära på i princip alla sina affärsfunktioner, dvs måndag till fredag. Låntagare anses ha fått de upplysningar tre bankdagar efter att de har placerats i vanlig post.
• Insamling av upfront avgifter från låntagaren får inte sippra fram sanningen-in-Utlåning avslöjanden har mottagits av låntagaren. Det enda undantaget / avgift får tas ut i förskott är en rimlig kreditupplysning avgift. Ascent bostadslån är inte ett förskott avgift långivare, så detta bör inte påverka dig.
• Mortgage mäklare måste leverera Sanning-i-Utlåning avslöjanden minst sju arbetsdagar innan låntagaren undertecknar anteckning eller dåd av förtroende. Denna väntetid börjar när inteckning mäklare placerar avslöjanden i vanlig post.
• En ökning med mer än .125% i den effektiva räntan från den initiala kräver TIL TIL avslöjande ses över och återutges till låntagaren tre bankdagar före stängning.
• WR Utlåningen kommer inte att tillåta konventionella bedömningar kan beställas via vår (Mortap s) hemsida förrän tre dagar efter det att låntagaren har beskrivits. FHA och VA bedömningar kan inte beställas av mäklare till 3 dagars leverans har löpt ut.

Vad sägs om att New Home Sales nummer igår: upp 11% i juni, det största hoppet i åtta år. Oroa dig inte om det faktum att medianvärdet priset sjönk 12% under det senaste året, och att försäljningen är ned 21% från juni förra året. Midwest försäljning ökade med 43%, men här i söder (jag är i Carolinas, GA och AL för de närmaste dagarna) minskade nettoomsättningen med 5%. Nationwide, skulle det ta 8,8 månader att sälja alla bostäder på nuvarande försäljningen takt, den lägsta nivån sedan oktober 2007. Vi hade också Deutsche Deutsche Bank posta en bättre än väntad ökning av nettovinsten, även om det kraftigt ökade sina reserveringar för dåliga lån. Deutsche är Tysklands största bank efter börsvärde, och deras nettovinst sköt upp 68% jämfört med sina siffror för ett år sedan.

Vi fick igenom 20-yr TIPS auktion igår, men idag har $ 42 miljarder 2-yr noterar att sälja senare idag. Uppenbarligen denna matningstryck hjälper inte bolåneräntor och priser, och gårdagens saker fick lite sämre. För nyheterna idag får vi se konsumentförtroende och Case / Shiller Home Price Index, och naturligtvis auktionen. > Från vad jag har hört, förväntar sig ingen klassar att flytta upp för mycket eller ner för mycket, så bortsett från en liten intra-veckors volatilitet, kanske boräntorna kommer att ligga på dessa nivåer under ganska lång tid. För närvarande avkastningen på den 10-år är ca 3,70%, och inteckning säkerhet priser är en smula bättre.

För mer information besök www.californiadirectlender.com

dba uppstigning bostadslån