dagens auktioner och trender i business_

Brukar du köpa aktier eller fastigheter, när marknaden förbättras? Och sälja när marknaden förvärras? Om så är fallet, gå med i publiken. Denna åtgärd är naturligtvis skapar sin egen “återkopplingsslinga”, även kallad “pris-till-pris återkoppling”. När återkopplingen stannar, marknader vänder sig ofta runt, eller en spekulativ bubbla spricker. Skarpsinniga handlare inkluderar tittar lagervolymer under handelsdagar, även om de måste göra justeringar för saker som sommarsemestrar, dagen innan en 3-dagars helg, etc. Varför skulle någon förväntar fastighetspriserna att öka, med tanke på typiska utbud och efterfrågan aktivitet?

Det är allmänt accepterat att det high-end fastigheter känner bördan av kreditkrisen just nu. Med tanke på den högre arbetslösheten, osäkerheten om framtiden för dyra fastigheter, och förlusten av en vätska jumbo lånemarknaden över nationen, har jag ännu inte sett några analytiker hausse på fastigheter värda mer än $ 1 miljon. De “lägre” end egenskaper, dock gynnas av låga räntor, förnyad uppmärksamhet från inteckning investerare och den amerikanska regeringen, och efterfrågan på avskärmning försäljning. Intressanta tider …

Vad hände måndag på marknaderna? Nåväl, efter en ful fredag ??eftermiddag, kom räntepapper starkt tillbaka med priserna förbättras och priserna inching lägre. De flesta investerare hade intradagliga pris förbättringar. Lås och originations är ned något, vilket hjälper, var Fed i att göra sin vanliga återköp av värdepapper och aktiemarknaden förlora lite ånga inte ont obligationer heller. För mortgage-backed securities, är en 4,5% kupong säkerhet (vilket skulle innehålla 4,75 till 5,125% bolån) prissatt till cirka en .5 rabatt. Men när en investerare tillför deras service släppt premie på 1-2 punkter, plötsligt andrahandsmarknaden betalar 0,5-1,5 över par för dessa lån. Det finns fortfarande vinst i originations!

Vi har 2-års auktion idag. Vem kommer ponny upp för att köpa en bit av de $ 42 miljarder SEK och tjänar ungefär 1,02% under två år? Vi får se, men många förväntar sig att det ska gå bra. Ben Bernanke har nominerats av Obama för en andra mandatperiod som Federal Reserve chefen, som hjälper till att lugna marknaderna. Vi kommer också att ha S & P / Case Shiller index, och vid 07:00 PST ska vi ha siffrorna konsumentförtroendet. Mortgage priserna är ungefär oförändrade från måndag eftermiddag, och den 10-år är hugga omkring 3,50%.

Som nämnts ovan, har Bernanke varit nominerad till en andra mandatperiod. Hans nominering för en andra mandatperiod på fyra år, vilket skulle börja i slutet av januari, kräver senatens godkännande och godkändes av chefen för Bank kommittén, Christopher Dodd. Så ser inte alltför många överraskningar under processen.

Kommer du ihåg hur det var en allmän opinion period för HVCC, som passerade, och sedan när HVCC infördes var alla upprörda? Tja, uppenbarligen Fed adressering hur bolån officerare betalas. Med tanke på att ett lån upphovsmannen eller inteckning mäklare “är en person som för ersättning eller annan ekonomisk vinning arrangerar, förhandlar, eller på annat sätt erhåller en förlängning av konsumentkrediter för en annan person”, måste du kolla in hemsidan nedan. Jag har inte den uppmärksamhet span för att gå igenom hela dokumentet, men det ser inte bra ut …

Bank of America har gått med på att betala 150 miljoner för att lösa en stämningsansökan avseende Merrill Lynch befattningshavare vilseleda investerare om bankens tillstånd. Kostymen riktade ett antal Merrill Lynch chefer och styrelseledamöter, inklusive tidigare VD. Vi minns alla att Bank of America formellt förvärvade Merrill Lynch i början av året efter att gå med på att köpa den kämpande investmentbanken höstas.
I nyheten som förvånade ingen, inlämnad Taylor, Bean & Whitaker för kapitel 11 konkurs skydd och sade att det kan avveckla, tre veckor efter det stängt sin verksamhet bolån. TBW sade att det planerar att arbeta på en förminskad grund som det fungerar att återhämta sig, omstrukturera och eventuellt avveckla sina tillgångar – inte en lätt uppgift med mer än 1 miljard dollar av både tillgångar och skulder, samt mellan 1.000 och 5.000 borgenärer.