då överväga inteckning refinansiera

Har du ägt ditt hem för en stund och du undrar om det nu är dags för inteckning refinansiera? Detta är något som många människor frågar när de börja undersöka refinansiering och det är en svår fråga att besvara eftersom marknaden är alltid förändras, är varje husägare och deras situation annorlunda, och varje bostadslån är annorlunda. Det kan vara väldigt svårt att ge ett generellt svar på detta uttalande och tidigare försök till att ge några regler för när du ska refinansiera har underlåtit att tillämpa på alla situationer.

rätt tid för inteckning refinansiera

När du försöker avgöra om det nu är dags för inteckning refinansiering du kommer att stöta på ett råd som säger att du bara ska gå för det om räntan på det nya lånet är minst två procentenheter lägre. Detta är en bra tumregel, generellt sett, men det kanske eller kanske inte gäller dig och din ekonomiska situation. Detta kan ha varit det bästa råd för 70 år sedan, men det kan inte vara det bästa råd för alla idag eftersom det finns ett så brett spektrum av låneprogram där ute att välja mellan.

Om du försöker helt enkelt att sänka din månatliga betalningar, kanske du vill följa det råd. Det bästa sättet att minska din totala månadskostnaden är genom att sänka din ränta. Generellt, om du kan bara sänka räntan med en eller mindre än en procent, kommer refinansieringen inte betala för sig på grund av de avgifter i samband med inteckning refinansiera. Det är därför du vill leta efter något som kommer att sänka räntan med minst två procent.

Det finns många tillfällen då du inte behöver eller inte kan följa två procent regeln. Om du har en justerbar ränta inteckning du kanske inte kunna bjuda din nuvarande ränta med två procent, eftersom de inledande räntor för dessa lån är så låga. Vad du behöver göra är att försöka bedöma vad din ränta kommer att anpassa sig och hitta en fast ränta inteckning som kommer att erbjuda dig en ränta som är lägre än detta och kanske faller mellan de två räntorna. Så, om du för närvarande har en ränta på tre procent och du vet att din kurs kommer att gå upp till nio procent, försök att leta efter något som kommer att erbjuda dig sex procent. Detta kommer fortfarande att erbjuda dig ett sparande över vad din ränta kommer att vara när den är inställd och det kommer också att ge dig sinnesfrid.

Om du tittar på en utbetalning eller ingen stängning kostnad inteckning refinansiera du kan återigen behöva justera vad du har berättat om att söka ett lån med en ränta som är minst två procent mindre än vad du betalar nu. När du går med en av dessa lån du i allmänhet kommer att se en liten ökning av räntan på grund av bekvämlighet av denna typ av lån, men du bör ändå se om du kan sänka det ännu en procent eller ens en halv poäng som varje liten bit hjälper.