då långivarna vara snål du kan fortfarande få de bästa bolåneräntor

Det verkar som alla, även de av oss som aldrig har haft en fläck på vår kredit poster är att bli sårad av den senaste tidens ekonomiska och bostäder nedfall. Långivare skärpa sin utlåning och det kan verka nästan omöjligt att få en anständig ränta på en ny inteckning eller refinansiera. Men för dem av er på prime marknaden (med god till utmärkt kredit) finns det några tips som du kan använda för att få dessa långivare att lossa sitt grepp och utvidga några av sina bästa erbjudanden. Efter allt, du är deras bästa kunder och typ mer av dem vill!

Först inser att hela inteckning industrin är i en situation där det råder överkapacitet – med andra ord, det finns en hel del fler långivare där ute än låntagarna.

De flesta långivare har smällde stänga sina dörrar för subprimelån, men de har fortfarande en välkomnande matta ut för sina främsta kunder. Utnyttja det faktum att de vill låna pengar genom att shoppa runt och även låta din långivare vet att du vet att din kredit är stjärnornas och du förväntar dig en hastighet som matchar din post. Du kan bli glatt överraskad på bolåneräntan de ge dig!

Nästa, se till att du har en bra grundplåt för att göra din handpenning med. Om de ser att du är seriös om att äga ditt hem de kommer att titta mycket mer positivt på din ansökan. De dagar av 100% finansiering är över, och smarta konsumenter har vetat hela tiden att finansiering 100% av köpet var aldrig en bra sak att börja med.

Medan du får din handpenning för, betala av en del av dessa räkningar också och inte springa ut och öppna nya kreditkort eller roterande konton. Långivare söker främsta kandidaterna, och du vill behålla din poäng så högt som möjligt för att få de bästa priserna. Vi lever och dör med vår kredit värdering, så det är i ditt bästa intresse att hålla det så högt som möjligt, särskilt i dagens finansiella marknad.

Slutligen, kom ihåg det finns ett antal regeringsstödda program där ute inklusive Federal Housing Administration som kan hjälpa dig att få lånet du vill ha i den takt som du kan leva med. FHA lån kan ibland hjälpa dem som inte uppfyller kraven för de bästa låneräntor på sin lokala bank får ett konkurrenskraftigt pris genom en regering backas lån. Likaså bör första gången husköpare gör alltid säker på att de utnyttjar alla FHA program speciellt utformade för dem. När allt, desto mer hjälp kan du få, och den undre kan du få din kurs för att bli bättre du kommer att vara i det långa loppet.

Samtidigt som bostadsmarknaden kan dystra för vissa, för många av oss är det verkligen en möjlighet att komma framåt. Långivare kan vara snäva fisted i sin utlåning, men du kanske upptäcker att med lite arbete för att få din kredit profil pipig ren du kunde vara i stånd att få några av de bästa bolåneräntor möjliga i dagens marknad.