då är en stor inteckning erbjudande inte så stor

Vid bedömningen av inteckningar, de första saker folk söker är de bästa villkoren på priser, betalning flexibilitet och poäng. Detta är logiskt, men inte alltid klokt.

då är en stor inteckning erbjudande inte så stor?

Vid bedömningen av inteckning alternativ, de flesta människor fokuserar på villkor att villkoren direkt relaterar till det belopp som de måste betala ut varje månad och över lånets löptid. Efter rifling igenom massor av reklam, finner låntagaren oundvikligen ett lån som är så mycket bättre än de andra som erbjuds. Även om detta kanske låter som ett bra scenario, måste man undra om det verkligen är.

Det är en tid-testad klyscha som säger att om det är för bra för att vara sant, då är det inte sant. När det gäller bolån, gäller ordspråket definitivt. Det är knappast svårt att hitta ett lån som erbjuds av en långivare som verkar klart bättre än alla andra. Man kan hitta ett erbjudande för meningslöst, inga avgifter och en bolåneränta som är en halv procent lägre än någon annan på marknaden. Se upp för sådana lån erbjuder.

Inteckning industrin är knappast immun mot bete och växeln taktik i andra branscher. Från de mer tvivelaktiga långivare, kommer man ofta se ett erbjudande som verkar otroligt bra. Enligt lagen måste långivaren erbjuder faktiskt den annonserade lånepaket. I praktiken, däremot, är det få sådana lån skriven.

Bete och växeln fungerar så här med långivare. De annonserar en otroligt bra inteckning paket. Du ser den och tillämpa. De utvärdera din andregret lånepaket för att informera er om att ansökan avslås på grund av någon liten detalj. Om du är i färd med spärrade, sätter detta dig under en stor press. Långivaren kommer då formgivningen föreslå det finns ett alternativt lån de kan utfärda till dig. Med tiden igång, samtycker du till lånet. Efter spärrade stänger, kommer du att inse att villkoren är sämre än något annat du sett i olika reklammaterial. Du är oförmögen att refinansiera för bättre villkor eftersom ditt lån också råkar ha en förskottsbetalning straff.

Är de bästa låneräntor alltid en indikation på något skumt? Naturligtvis inte. Som sagt, se till att du förblir försiktiga om erbjudanden som verkar för bra för att vara sant.