då är en själv-certifiering inteckning lämplig

En själv-certifiering inteckning är ett bostadslån produkt avsedd för låntagare som kanske inte kan bevisa sin inkomst genom traditionella metoder såsom skatt poster och lönelistor. De var först tillgänglig för egenföretagare individer som inte kunde producera den dokumentation som krävs för en vanlig inteckning produkt från en high street långivare.

Om du är egen företagare sedan en självcertifiering inteckning kan vara den lämpligaste bostadslånet produkt för dig att söka om du köper en fastighet. Långivare behöver sällan sökanden att lägga fram bevis för en rättsmedicinsk karaktär i syfte att kontrollera sina inkomster. Istället kommer långivarna kräver normalt att sökanden slutför en högtidlig förklaring om de källor och nivåer av de olika inkomster strömmar.

Sådan inkomst behöver inte vara från egenföretagande verksamhet i traditionell mening. Inkomsten kan härledas från företag eller investeringar snarare än kroppsarbete eller traditionell verksamhet arbete som utförs inom ramen för en egenföretagande struktur. En själv-certifiering inteckning kan därför också vara en lämplig produkt för en företagare eller en person som inte är anställd utan tjänar en hälsosam intäkter från sina investeringar.

På senare tid har många sysselsatta individer tillämpas också för själv-certifiering produkter när de köper eller refinansiering deras hem. Denna verksamhet har blivit vanligare eftersom många anställda nu får hela eller delar av sina inkomster i form av provisioner och bonusar. Sådana former av inkomster kan vara instabil och inte lämplig för vanliga höga applikationer street inteckning oavsett hur hög nivå av inkomst kan vara. En själv-certifiering inteckning kan därför vara en lämplig produkt för en anställd med en ostadig nivå av inkomsten.

Medan själv certs kan vara en välsignelse för människor som har svårt att bevisa sin inkomst bör de inte missbrukas. Vissa människor dra nytta av bristen på bevis som krävs för att få ett sådant bostadslån och överdriva sin inkomst för att säkra en större inteckning. Även om detta kan hjälpa sådana sökande köpa en större fastighet det bär också finansiella risker och kan vara olagligt.

Bortsett från det faktum att överdriva din inkomst på en inteckning ansökan är en bedräglig verksamhet som skulle kunna bestraffas med fängelse, få en större inteckning genom bedrägeri medför finansiella risker. Den mest uppenbara risken är att en större inteckning kommer att leda till högre månatliga återbetalningar som i sin tur minskat säkerhetsmarginal för mortgagor Om räntan stiger. När en person ansöker om en själv-certifiering inteckning och lögner om deras inkomster de kan sätta sig upp för ekonomisk katastrof om räntorna stiger.

I grundläggande termer – den sökande kan ha råd med de återbetalningar på bostadslån när de köpte den, men de kanske inte kan om räntorna stiger. Detta kommer särskilt att vara fallet när den sökande fått ett större lån än vad långivaren anser deras verkliga nivån på inkomsten kan stödja.

Det finns en mängd olika människor för vilka det kan vara lämpligt att ansöka om en egen certifiering inteckning produkt. Detta omfattar egenföretagare, företagare, investerare och anställda med varierande nivåer av inkomster. Oavsett hur en sökande får sina inkomster, bör dock aldrig överdrivas för att få ett större lån.