då är det dags att refinansiera din inteckning

De utlåningsräntor för bostäder är alltid förändras. Detta kan ofta vara till det bättre, eller sämre, men förändringar är alltid pågår. Detta innebär att möjligheterna kan komma din väg för att du ska kunna få bättre erbjudanden som kan resultera i tusentals dollar sparas under resten av din inteckning. Här är några tips som hjälper dig att veta om du bör överväga refinansiering din inteckning.

Förmodligen är det första du vill tänka på är vilken typ av lån du har nu. Om du har en justerbar sats inteckning (ARM), så kan du på allvar vill tänka på att byta till en mer stabil form. Det var mycket populärt att få en ARM för några år sedan, eftersom ekonomin var bra, men de senaste ändringarna innebär att du behöver tänka på refinansiering. Självklart, bara du vet vad du har i form av ränta nu, men ingen vet om de tider kommer att bli bättre eller inte. Om räntan inte stiger, då det kommer att återspeglas i en högre betalning för dig.

Genom att byta till en fast ränta inteckning, har du möjlighet att kunna njuta av de bättre priser som du vill – och för resten av inteckning, alltför. Dina betalningar kommer att förbli densamma under de återstående åren. Dina betalningar med en ARM, men om ekonomin blir sura, kommer bara att leda till oönskade höjder – och du får inför möjligheten att förlora ditt hus.

Den bästa tiden att göra ändringen först kräver att man tänker på hur lång tid du förväntar dig att bo i ditt hus. Anledningen till detta är att om du refinansiera, kommer det att finnas de vanliga avslutande kostnader och andra avgifter. Detta innebär att du kommer att behöva tid för att kunna ta igen dina förluster som, typiskt, skulle ta minst tre år. Så, för att göra refinansiering ett klokt val, måste du gå för att stanna ett tag.

En annan viktig faktor, eller naturligtvis, är huruvida räntan är precis rätt. De flesta finansiella rådgivare föreslår att det bör finnas minst en 2% skillnad i priserna. Men du kan ändå spara pengar om det är runt 1%, och om du planerar att stanna i ditt nuvarande hem.

Att gå från en arm till en fast ränta inteckning kan vara bara vanlig goda råd – även om räntedifferensen är inte ens där. Om, till exempel, ser du att priserna går upp, så kan du snabbt vill refinansiera och få till en fast ränta inteckning snabbt, innan dina betalningar komma ur räckhåll.

I alla fall, vara säker på att jämföra erbjudanden från flera långivare innan du skriver på något avtal. Var noga med att särskilt jämföra de olika avgifter som kan tillkomma och vara redo att försöka förhandla fram en ännu bättre affär. På det sättet, när affären är klar, kommer du komma undan att veta att det var en bra tid att refinansiera och du kan vara nöjd med affären du fått.