corralling hem bedömning bedrägeri

Vem har inte haft det ögonblicket av nagelbitning när man försöker att refinansiera en fastighet med kontanter ut, hoppas att bedömningen kommer i tillräckligt hög för att övertyga banken att delen med en välbehövlig kapital? Har du någonsin undrat hur det är att bedömningen kom i precis exakt vad du behövde det för att kvalificera sig? Oddsen är goda att du inte kommer att bli förvånad över att professionella bedömare har klagat på en bra många år om inteckning mäklare.

De hävdar att dessa mäklare var starka-beväpna dem till att manipulera sina värdebedömningarna av fastigheter och i stället för att ge en ärlig redovisning av ett hem värde de var pressade att komma in på vad bankirerna behövde det. Eftersom inteckning härdsmälta kallar nu till uppgift inteckning mäklare och banker, värderingsmän känner äntligen en känsla av validering. Som en sakfråga, i syfte att förhindra att sådana branschpraxis från resurfacing i framtiden är nya regler går nu i kraft.

Målet är att Corral skenande bedömning verksamheten och i stället återigen göra det till en mycket etisk handel som ger professionella fria händer att ge ärliga bedömningar, oavsett vad banken eller kunden vill att det ska vara. Ett föreslaget sätt att säkerställa att trycket på den enskilda värderingsman är minskat är helt enkelt genom att ge några konstgjorda avståndet mellan köpare, deras ombud och värderingsmän, liksom mellan säljare, deras ombud och värderingsmän.

Detta naturligtvis ifrågasätter bruket av större institut som har utvecklingssamtal avdelningar i huset som är på deras minsta vink. Med tanke på att en värderingsman som misslyckas med att komma in med siffrorna institutionens behov måste frukta för hans framtid och fortsatt nuvarande anställbarhet, är det inte förvånande att det var lite den enskilde värderingsmannen kände sig bekväm att göra för att motverka det tryck de var under. Även oberoende värderingsmän känner trycket. Trots allt, om de avtal med en långivare att utfärda en bedömning och som ett resultat långivaren förlorar affären, så oddsen är goda att värderingsmannen ska få skulden och får inte erhålla någon framtida affärer.

Tjänstemän från Federal Housing Finance Agency har bestämt att ett antagande av Hemvärdering uppförandekod kommer att påverka alla deras beslut från denna dag framåt, och detta skulle vara en bra start. Djävulen finns i detaljerna, dock, och redan uppstår frågan hur denna typ av relation kan bedrivas i framtiden. När allt har uppföranderegler för värderingsmän och bankirer både alltid varit på böcker, men på grund av slappa tillsyn och företagens girighet, de rutinmässigt ignoreras.

Det är anmärkningsvärt att marknaden för närvarande förlitar sig på sanningsenlig bedömning av egenskaper och som det gradvis återhämtar är behovet av fortsatta ärliga bedömningar som då också skulle köra värden hemmamarknaden ett måste om ett rykte av bostadsboomen katastrof skall kunna undvikas.