Connecticut hem inteckning är du subprime

Som en inteckning professionell Jag har nyligen tillbringat avsevärd tid försvara mitt yrke. Det är inget litet konstigt att många människor har denna uppfattning med alla dåliga pressen på subprimelån är den onda orsaken till inteckning härdsmälta.

Nå, låt mig presentera ett annat perspektiv till dig. Du som låntagare avgöra vilka lån du har rätt till. Mycket få bolån i sig är subprime. Det är alltid låntagaren som bestämmer karaktären av ett primtecken eller subprime lån.

Anledningen till denna slutsats är enkel. Om du kommer till mitt kontor med en 680 mitt kredit värdering och i tid betalning historia och du lyssnar till min rekommendation om att köpa ett hus som du faktiskt har råd utifrån dina W2 och paystubs då du får en FHA ränta för 100% finansiering .

Å andra sidan om du kommer till mitt kontor med en 560 mitt kredit värdering, flera ftalater på ditt kreditkort och hyra eller inteckning betalning historia och du vägrar att få en inteckning baserat på vad din faktiska inkomst speglar …. då du min vän är subprime.

Som ett resultat av din kredit, inkomster och betalning långivare historia skapade låneprogram som står för risken att du presenterar för dem. DU är subprime och som ett resultat kommer du få ett lån program som är utformat för dina behov.

Det budskap som verkar ha försvunnit i media är att många husägare har dålig konsumtion och sparande vanor som skapar en ond cirkel av merkostnader och under-sparande. Denna trend och insikt har inte förlorat på den finansiella sektorn och som ett resultat har det funnits många finansiella utbildningsprogram presenterades under det senaste decenniet i ett försök att vända amerikanerna tillbaka till en känsla av ekonomiskt ansvar. Tyvärr verkar det som dessa ansträngningar inte har mött stor framgång.

Nu inte få mig fel jag inser att det finns vissa fruktansvärda långivare, underprissättning lån officerare och rent av skrupelfria advokat som kommer att ljuga, stjäla och fuska för att få dig att registrera tidningarna. Men kom inte och säg att du inte inser att de fem tusen dollar du gör en månad före skatt är tillräckligt för att ge en 30 till 600 per månad inteckning betalning. Vad trodde du skulle hända?

Så innan du badmouth dina finansiella proffs ställa dig följande frågor.

Är jag subprime? Kan jag hantera mina pengar på ett ansvarsfullt sätt?

Om du svarat ja på den första frågan och nej till den andra frågan, sedan spendera lite tid att bygga upp din kredit och betalning historia och lära sig de finansiella verktyg som du behöver för att inte märkas subprime.

Men, inte skylla någon annan för dina misstag.