co-köp – okonventionell, men en bra lösning.

Det kan inte vara en idealisk lösning, men för en del okonventionella alternativ för co-att köpa en fastighet och dela kostnader, ibland med en främling, är den enda lösningen för närvarande finns för att komma in på fastigheten stege. Men det är viktigt att veta de rättsliga konsekvenserna av att komma in i en sådan affär. Det borde inte vara någon skillnad mellan att köpa med en främling stället för att köpa med en vän, eller vänner, som sakernas tillstånd måste godkännas i förskott med alla berörda parter är medvetna om villkoren från början. Kom ihåg att båda parterna är solidariskt ansvariga för inteckning och det är ett juridiskt bindande avtal. Det enda sättet att komma ur den rättsliga skyldigheten är att sälja fastigheten eller överföra inteckning i ett enda namn. Inget av dessa alternativ är snabba och det andra kan inte vara möjligt.

Om du funderar på att ingå ett co-köp relation kan du hitta följande råd användbart. Det är lämpligt att upprätta ett avtal, antingen med en advokat eller du kan göra det själva. Diskutera i detalj vad du är ute efter att vinna på arrangemanget, hur länge du funderar på att äga fastigheten för och vad dina framtidsplaner är. När man startar processen hus att köpa är det viktigt att komma överens om hur kostnaderna, juridiska kostnader, inteckning avgifter arrangemang och kartläggning kostnader kommer att delas, kommer detta att minska förhoppningsvis stress och spara tid i det långa loppet. Du kommer också att behöva en förklaring, eller gärning av förtroende till co-köp. Dokumentet är undertecknat när avtalen byts. Det anger de juridiska rättigheter på fastigheten, den andel varje köpare äger på fastigheten och hur kostnaderna för ägandet delas och hur relationen kommer att sluta.
När du startar din sökning efter ett hem med hjälp av en online-motor egendom sökning kan vara effektivt och tidseffektivt sätt att hitta den typ av egendom som du skulle vara intresserad av och slutligen visning.
Tänk på din budget från början, och naturligtvis, kom ihåg att rådgöra med en inteckning mäklare eller långivare att upptäcka hur mycket du har råd att låna och betala tillbaka, kommer de också att kunna hitta dig bästa möjliga inteckning affär som passar dina behov. När man diskuterar din budget måste du vara tydlig om de ska vara en insättning inblandade och hur mycket du och dina co-köpare har råd att bidra med. Om det inte finns någon insättning, kommer du fortfarande att kunna köpa, men kommer att behöva söka upp en 100% inteckning affär, eller att vara “delade köpare”, vissa bolåneinstitut erbjuder nu särskilda “flera köpare” eller “delad ägande inteckningar .

Co-köp blir alltmer populär för unga förstagångsköpare ivriga att komma på fastigheten stege men används också av privata investerare som vill starta en buy-to-let portfölj och utländska köpare som letar efter en semesterbostad utomlands.