charleston s.c. – Port på Intracoastal vattenvägar

Charleston, South Carolina är en livlig hamn, belägen på Ashley och Cooper Rivers. Befolkningen är drygt 100.000 i ett område av 97 kvadrat miles i staden, och 600.000 i storstadsområdet. Det är en ganska historisk stad, som grundades 1670, med mycket gamla arkitektur återställd efter olika naturkatastrofer. Historiska platser inkluderar de enorma Live Oaks täckta med spansk mossa, och den gamla Exchange och tullhuset, färdig 1771. Charleston ekonomi inkluderar dess port och turism. The Old Exchange och tullhuset i downtown Charleston, färdig år 1771, har en fängelsehåla och var platsen för en ratificering av den amerikanska konstitutionen 1788.

Staden är också hem för många stora företag, såsom Amoco-Distribution Center, en Bosch Plant, en Carolina First Bank – Charleston regionala kontor och Verizon Wireless – sydöstra Corporate Center. Hamnen i Charleston har fem terminaler. En ny terminal byggs av de tidigare Naval Shipyard Grounds. Charleston består av en huvudbyggnad halvö omgiven många öar. Staden Charleston ordentlig omfattar de viktigaste halvön, West Ashley, och East Cooper. Dessa är bara några av de stadsdelar du kan lära dig om i Charleston hem.
Charleston ligger på Atlanten Intracoastal vattenvägar och har tre stora marinor i staden. Den Charleston City Marina har 19.000 meter linjära docka utrymme som täcker 40 hektar vatten. Staden Marina har en stor docka som kallas MegaDock, som sträcker sig 1530 meter i vattnet, och är den största dockan på den sydöstra kusten. Hamnen tar dig direkt till hjärtat av Historic Downtown Charleston plats. Det är också i närheten docka utrymme på Harborage på Ashley Marina. Båda dessa marinor finns på Ashley River sidan av Charleston halvön. Å andra sidan vetter mot Atlanten är Charleston Maritime Center, slutfördes i oktober 1997. Detta är en del i arbetet med att förnya downtown Charlestown, och denna marina ligger nära South Carolina Aquarium, vid 10 Wharfside Street. Flera hotell, King Street Shopping District och Waterfront Park är rätt i närheten. Charleston Maritime Center rymmer båtar upp till 180 ‘i längd. Det finns också en särskild händelser anläggning vid Maritime Center, för händelser från 20 till 5000 personer.
Charleston området betjänas av Charleston International Airport. Staden är också betjänas av ett bussystem, som drivs av Charleston Area Regional Transportation Authority (CARTA). Övriga delar av storstadsområdet betjänas av ett bussystem, som drivs av Berkeley-Charleston-Dorchester Rural Transport Management Association (BCD-RTMA).

Charleston Gibbes Museum of Art har en omfattande konstsamling av amerikansk porträttering, går tillbaka till kolonialtiden och över 10.000 konstverken. En annan charmig turist webbplats är Audubon Swamp Garden beläget på 3550 Ashley River Rd. Denna 60-acre Blackwater cypress och tupelo träsk kan ses av besökare från gångbanan och broar. Det är hem till alla lokala arter av vilda djur, bland alligatorer, och är planterad med hundratals sorter blommor och växtlighet.

Högskolor i Charleston inkluderar College of Charleston och Charleston Southern University, som drivs av Södra baptister, Charleston School of Law, och Medical University of South Carolina.