CeMAP utbildning – tillgänglig för alla

Den CeMAP examen är vad du behöver om du vill bli en inteckning rådgivare, även om vissa människor har olika skäl till att vilja ta en CeMAP utbildning. De som inte kommer från en finansiell bakgrund kan undra om de har erfarenhet, kunskap eller nödvändig kompetens för att kunna ansöka om CeMAP utbildning och ta examen, men det finns inga förutsättningar så CeMAP utbildning bör vara tillgänglig för alla.

Måste jag göra någon förstudie innan CeMAP utbildning?

Vissa CeMAP utbildningar och leverantörer begära att du redan har registrerat med ifs School of Finance, fick ganska skrymmande läromedel de skickar ut och gjort en viss pre-läsa innan kursen – av vilka en del kan innebära upp till 40 timmar av förstudie.

Det finns dock en eller två nackdelar med detta tillvägagångssätt. För det första, om ifs School of Finance läromedel var lätta att studera och användarvänlig då skulle det inte finnas några CeMAP utbildning som behövs kurser. Dessutom vill inte alla eller måste göra testet själv. Till exempel, en del människor, särskilt de som är intresserade av fastighetsutveckling, vill bara göra CeMAP studien så att de kan förstå bolån lättare. Om du är en av dessa människor som vill göra CeMAP utbildning men egentligen inte behöver eller vill ta examen efteråt, då du kommer att ha betalat anmälningsavgiften utan anledning.

Behöver jag någon tidigare ekonomisk erfarenhet eller kvalifikationer?

Den CeMAP är en ingångsnivå examen, vilket innebär att du kan ha några förutsättningar att ditt namn på alla och du skulle fortfarande kunna ta en CeMAP utbildning. Ansedda CeMAP utbildning kursgivare kanske vill ha en kort pratstund över telefon först, men det är oftast bara att se till att du förstår vad kursen handlar om.

CeMAP kurser täcker alla aspekter av bolån och nästan varje aspekt av inteckning industrin själv, från den roll som Bank of England och Financial Services Authority (FSA) i vilken en rörlig ränta är. Även om du aldrig har haft en inteckning själv och har aldrig jobbat i en roll i samband med finansiering alls, även om du kommer från en helt annan bakgrund, då kan du ta en CeMAP kurs och klarat testet.

Vilka alternativ kommer att vara öppna för mig efter CeMAP kurs?

Majoriteten av dem som studerar för deras CeMAP examen för avsikt att gå vidare till att bli en inteckning rådgivare. Den inteckning rådgivning är en industri som är i hög efterfrågan, oavsett konjunktur, eftersom folk alltid vill se till att de har den bästa inteckning affär de kan. Även om de inte flytta huset, när deras nuvarande inteckning affär kommer till ett slut, kommer de vill bedöma sina val. En god inteckning rådgivare är någon folk kommer att återvända till igen och igen.

Vissa inteckning rådgivare arbetar i en bank eller en mäklare, vissa är oberoende och arbeta för sig själva, sätta sina egna timmar. Andra arbetar för oberoende inteckning rådgivning. Den CeMAP är en högt värderad examen inom finansbranschen, som visar att du är kapabel att studera och lära och känna den politik inteckning industrin, och är den första språngbräda på väg till en karriär i inteckning rådgivning.