byta din inteckning idag

Efter att ha tagit ut en inteckning, är du inte låst till just lån för hela inteckning sikt. Långivare konkurrerar hårt för din egen och du kanske kan minska kostnaden för ditt lån genom att byta till en ny långivare. Mot detta måste du ställa in kostnaderna för att göra bytet. Dessa kan omfatta: värdering, juridiska och mark avgifter register, uppläggningsavgift och inteckning ansvarsförsäkring premie som den nya långivaren, ansvarsfrihet avgift, gärningar avgift och eventuell förtida inlösen avgift som tas ut av den gamla långivaren. Kostnaderna kan lätt komma till £ 1000 eller mer, men de besparingar kan vara betydande också. Till exempel kan varje 1 procent sänkning av bolåneräntan på ett 25-årigt £ 50.000 lån rädda dig runt £ 360 i ränta varje år. Även om detta inte är allmänt marknadsförs, snarare än att förlora dig till en annan långivare, kan din befintliga bolåneinstitutet vara villiga att ge dig en bättre affär: till exempel genom att utvidga till dig rabatterade priser normalt endast tillgänglig till förstagångsköpare. Det är verkligen värt att prata med din befintliga långivare innan man går vidare med någon kontakt, eftersom det kommer att kosta mindre att stanna kvar.

Om du är intresserad av att byta inteckning, kolla vilka erbjudanden finns för närvarande erbjuds. Få offerter för de lån som du är intresserad av, inklusive tillhörande avgifter. Kontrollera vilka avgifter din befintliga långivare kan ta ut och kolla om din befintliga långivare skulle vara beredda att erbjuda dig en bättre affär än din nuvarande lån för att hålla din egen.

Tänk på att byta inteckning räknas som att ta ut ett nytt lån, så du kan ha rätt till mindre hjälp från staten om man stötte på problem att hålla upp betalningarna.

Bestämma hur mycket att låna

När du tar ut en inteckning, är det belopp du lånar drivs av tre huvudfaktorer:

· Priset på hemmet du vill köpa Det belopp du kan låna kommer generellt begränsa ditt val av fastigheter. Men, ofta, om du behöver för att leva i ett visst område – för arbete, säger – det kommer också att vara ett minimum belopp du måste låna om du är att köpa något alls.
· Värdet på hemmet du köper Långivaren kommer att ha fastigheten värderas. Vanligtvis kommer de inte vara beredda att låna ut det fulla värdet av egendomen. Vanligen kommer den maximala vara 90 procent eller 95 procent av fastighetens värde – kallas en 90 procent eller 95 procent lån till värde (LTV) förhållande. Tänk på värdet av fastigheten för detta ändamål kan vara lägre än det pris du måste betala för det.
· Vad du har råd att betala Långivare ofta arbetar utifrån råa inkomster multiplar. Till exempel kanske du kan låna tre gång din bruttolön. Om du är ett par, kan du få, säg, två-och-en-halv gånger din gemensamma löner. Men du ska aldrig ta ut det maximala lånet erbjuds om du inte har räknat ut att detta är ett belopp som du har råd att betala.

Vad du har råd

Skriv ner din månatliga budget:

· Titta på de pengar du har att komma in varje månad – din lön efter skatt och andra avdrag, intäkter från investeringar, något barnbidrag eller andra statliga ersättningar, betalningar underhåll från en tidigare partner, och så vidare.
· Dra av din månatliga utgifter för, säg, kommunalskatt, vatten, uppvärmning och belysning, mat, resor till arbete, telefon, och så vidare. Fördela årliga och kvartalsvisa räkningar som om de spreds ut månadsvis. Inkludera inte hyran eller löpande amorteringar om dessa kommer att sparas en du har köpt din nya hem.
· I första hand, dra av icke-väsentliga utgifter – till exempel på semester, måltider, bio resor och så vidare. Men, om det ser osannolikt att du har råd att storleken av inteckning du vill, gå tillbaka och fundera över vad icke-väsentliga utgifter du kan göra utan. Var realistisk – du får inte räkna med besparingar som i praktiken kommer du inte verkligen gör.
· Dra din totala utgifter från din inkomst för att se hur mycket du har råd att betala varje månad för en inteckning. Om du planerar att välja en rörlig ränta inteckning, kom ihåg att din inteckning kostnader kommer att öka om räntorna stiger. Likaså om du väljer en rabatterad inteckning, se till att du har gjort det möjligt att öka betalningarna ena rabatten perioden har avslutats.