bygga eget kapital genom att välja rätt inteckning

Homeownership är nyckeln till att bygga välstånd för de flesta människor eftersom det är en ofrivillig sparkonto. När du betalar ner dina lånekostnader varje månad, stiger värdet på ditt intresse i hemmet.

bygga eget kapital genom att välja rätt inteckning

Equity är ett vackert ord som varje husägare vet. När man vänjer sig att göra din inteckning betalningar, kan du vara säker på att du skapar en grundplåt varje månad. Kasta i apprecieringen på fastigheten och din bo ägg kan växa sig stora innan du inser det. Detta sparkonto, mer känd som eget kapital, kan ge möjligheter till att sätta dina barn genom college, hantera nödsituationer och pension.

Bygga eget kapital är ganska enkel. Bara göra din månatliga inteckning betalning. Det finns ytterligare steg du kan vidta för att skynda på processen i en snabbare takt. Dessa steg handlar om vilken typ av inteckning du får när du köper din bostad.

När du köper en fastighet, särskilt för första gången, kan det vara en stressande händelse. Rätt eller fel, de flesta människor tenderar att ta något de kan få i ett bolån så att de kan möta stängning av depositionen. Detta är förståeligt, men kan komma tillbaka för att hemsöka dig ekonomiskt. Om du kan ta ett steg tillbaka från det kaos för en stund, kan du överväga följande alternativ som kommer att hjälpa till att bygga eget kapital.

En 30 år inteckning är standard för de flesta husköpare. Det är det första som kommer till sinnet och de flesta antar att det är det säkraste alternativet. En 15 år inteckning, men kommer att skära ned på den totala ränta du betalar på lånet samt överladda ditt eget tillväxt. Den 15 årigt lån är mycket bättre än en längre alternativ, men bara om du är absolut säker på att du kan möta den månatliga utbetalningen krav. Om du har några tvivel som helst, det finns ett annat alternativ som du kan överväga.

Göra förskottsbetalningar på huvudmannen är ett enkelt, beprövat sätt att bygga upp eget kapital. Tanken är att göra en extra månatlig betalning när du har tillräckligt med pengar för att göra det. Effektivt, använder du ditt hem som ett sparkonto genom att göra detta. Fördelen jämfört med andra investeringar är det egna kapitalet tillväxten ska vara skattefri. Innan man tar detta steg, ta reda på från din långivare om det finns några förskottsbetalning straff. Oavsett, gör två av dessa betalningar varje år kommer snabbt bygga upp eget kapital i ditt hem.

Om någon av dessa idéer låter intressant, kan du ändå utnyttja dem även om du för närvarande har en inteckning. Refinansiering din inteckning ger dig en möjlighet att rätta till misstag du gjort när du mer fokuserad på att få igenom spärrade. Prata med en inteckning mäklare att ta reda på dina alternativ.