budgetera för ditt nya hem

När du tittar på att köpa ett nytt hem, måste du faktor i kostnaden för saker som som en hyresgäst du inte behöver oroa sig. Spis dö? Hyresvärden kommer att fixa det. Tak läcker? Hyresvärden kommer att få någon att titta på det. Fastighetsskatt? Vilka är de? Nu är alla dessa kostnader – och mer – kommer att vara ditt ansvar.

Inteckning är den huvudsakliga betalningen förknippade med att äga ett hem. Detta är summan som kommer att betala, under de månader och år, den ränta och amortering av att äga ditt hus. Den inteckning är inte som en hyra betalning, betala hyran sent och risken är stor att din hyresvärd kommer knota, men om det inte händer igen, kommer inte att ge dig mycket besvär. Vara sent med en inteckning betalning och din kredit är plötsligt i fara.

Om du inte har råd att lägga 20% ner på inköpspriset för ett hem, du kommer förmodligen att behöva få försäkringar för hypotekslån. Detta kan sätta ganska buckla i din fickpengar, eftersom det är en procentsats av din totala lån, vilket kan lägga till upp till hundratals dollar i månaden i vissa fall. Se till att du får ett citat från en pålitlig försäkringsgivare.

De årliga skatter lägga ytterligare börda på dina nya utgifter. Beroende på hur ditt hem utvärderas, kan din skatt vara flera tusen dollar om året. Om du har denna ansluten till din inteckning, kan det vara flera hundra dollar extra, om du inte gör det, hade du bättre har den klumpsumma i slutet av året. Brottsligt fastighetsskatt kan innebära avseende skatter som slutar i avskärmning av ditt hem.

Ditt eget hem kräver regelbundet underhåll, något du aldrig haft att tänka på innan. Stora arbete som ett tak ersättare kommer att köra in i tusental. Det är bäst att spara till större reparationer innan de inträffar – ett hem katastroffond är ovärderlig för detta ändamål. Sikta på flera gånger dina kostnader – 6 månader till ett år är idealiskt. På så sätt kommer du inte bli alltför stressad när ugnen tankar eller taket beslutar att glida in på grannens tomt.

De verktyg för ditt hem kan vara mer än verktyg för dina tidigare bostäder, speciellt när du flyttar från en lägenhet lägenhet situation till ett hus. Hus kostar mer att värma än lägenheter och du kan bestört av hopp i elräkningar. Du kan motverka detta genom att göra mer för att isolera ditt hem mot kyla och varmt väder, men då du tittar på ditt underhåll fond … Det finns också de avgifter för sopor pickup, vatten, etc. som du bör undersöka.

Dina kostnader för ditt nya hem kan göra en betydande hoppa jämfört med din förra bostad. Det kan vara fördelaktigt för dig att räkna ut dessa i förväg. Wise budgetering och sparande gör bostadsägande ekonomiskt fördelaktigt, men se till att du är förberedd för den extra initiala kostnader.