budgetera för ditt bostadslån

Hur gör du budget för bostadslån? Mycket av detta arbete kommer att ske för dig av långivaren, eftersom de kommer att göra något som kallas en inkomst att skuldkvoten. Vad långivaren gör när de gör detta är att bestämma hur mycket pengar du gör, hur mycket skulder du redan har, och resterande belopp är hur mycket du kan rimligen råd att betala varje månad för ditt hem. Om du bara har råd med $ 400 per månad är chansen att du kommer att ha svårt att få ett lån, men om du har råd med ett par hundra dollar mer per månad kan du finna att långivaren gör matten och beslutar att du kan kvalificera sig för en specifik dollar belopp att ansöka till hemmet av ditt val.

bostadslån och din budget

Det kan vara lätt att bli upphetsad över tanken på att äga ett hem och du får över begår när frågade hur mycket du har råd med varje månad. Många människor berättar inte en långivare om alla sina skulder och långivaren kommer faktiskt godkänna dem för ett större lån än de har råd. För att hålla ditt lån prisvärda du måste vara ärlig om vad du verkligen har råd. Vad du behöver göra är att titta på hur mycket pengar du sätta in och sedan dra av alla dina månatliga räkningar från den. Du måste då dra levnadsomkostnader och vad du har kvar är hur mycket du har råd med varje månad. Du kanske vill ta ett par hundra dollar off av detta belopp bara för att vara säker.

När du tittar på din budget i detta svartvita sätt kommer du att avgöra vad du har råd. När du är ärlig om vad du har råd med det är mycket lättare att ansöka om ett lån med tillförsikt och sedan arbeta din månatliga betalningar i din budget utan att låta andra räkningar eller skyldigheter faller i glömska. Många människor tror att budgetera sina bostadslån kommer att vara enkla, men tills du är ärlig mot dig själv om dina räkningar och din nuvarande inkomst du inte vet om du kan verkligen råd med saker eller inte.

Budgetering för bostadslån är inte svårt när du har tittat över alla dina finanser och varit ärlig om det. Vad du bör göra är att titta på när din inteckning betalning skall betalas varje månad och planerar att betala den med din lön check som infaller före denna period. Många människor bestämmer att de bara kan betala sina lån när de vill, men detta är inte fallet. Du bör alltid betala bostadslån i tid eller tidigt varje månad för att öka din kredit värdering och upprätthålla en god status med din långivare.

Om du någonsin märker att du inte kan passa din inteckning i din budget bör du ringa din långivare utan dröjsmål. Du bör låta dem veta vad som händer och sedan låta dem veta när de kommer att få en betalning eller delbetalning. Detta är en bra tid att titta på din budget igen och avgöra om du har råd med ditt lån eller inte. Att vara ärlig om vad du har råd på vägen är det bästa sättet att hålla sig borta från trubbel med din inteckning så vara uppmärksam på din budget och hur ditt lån spelar in i att varje steg på vägen.