budget dina egna betalningar med ballong inteckningar

Om du inte är på en fast inkomst och du vill köpa ett hem, förmodligen ballong inteckningar är rätt lån typ för dig. Dessa lån kommer att kräva av er bara små amorteringar varje månad och en slutlig klumpsumma i slutet av återbetalning program. Således kommer du att kunna lägga undan varje månad en varierande mängd pengar beroende på din inkomst så att du kan äntligen råd den sista utbetalningen.

Balloon lån är idealiska för dem som inte har ett fast jobb och därmed kan inte råd med en fast hög månatlig betalning varje månad. Ballong bolån ger en stor flexibilitet som bara minsta betalningar är nödvändigt under återbetalningstiden program som oftast endast består av intressen och en liten del av kapitalet. Men i slutet av perioden eller förfallodatum låntagaren måste annullera det resterande kapitalet på en gång.

ballong inteckningar: hur fungerar de?

Ballong bolån är precis som vanliga bolån. De är säkrade lån som garanteras av en fastighet. Skillnaden mellan vanliga inteckningar och hypotek ballong är det faktum att amorteringar är betydligt lägre. Detta görs genom att minska det kapitalbelopp som integrerar de lån betalningar som förblir nästan enbart består av intressen.

Men för att kompensera för denna brist på amorterat, i slutet av återbetalning program, kommer låntagaren måste betala en klumpsumma motsvarande resterande av huvudmannen som fortfarande är skyldig till långivaren. Beloppet av detta stöd kommer att bero på andelen huvudmannen som integrerat ballong inteckning månatliga betalningar.

flexibel återbetalning

Som förklarats ovan, mängden av de månatliga betalningar på en ballong hypotekslån är mycket låg jämfört med vanliga bolån omgångar. Men även om låntagaren är endast skyldig att göra dessa små betalningar, inget som hindrar honom från destining ett högre belopp för återbetalning av skulder i syfte att minska mängden pengar han kommer att behöva lägga ner på lånets förfallodag.

Denna flexibilitet ger den sökande möjlighet att styra sina återbetalningar och därmed ha ekonomisk frihet att använda sin inkomst för andra ändamål när det behövs och destining den till återbetalning av skulder när resten av kostnaderna är inte så höga. Detta är särskilt användbart för dem som inte har fasta inkomster som säljare med uppdrag att vara en mycket viktig del av sin inkomst.

risk för utmätning och refinansiering

Om du inte kan sätta den klumpsumma ned när lånet förfaller, kan du riskera återbördande av egendom och därmed förlora vad du har arbetat för under en lång tid. Det är därför du måste vara extra försiktig när du begär en ballong inteckning för att se till att du kommer att kunna få pengar när ballongen bolån beror.

Men om så inte är fallet, kan du refinansiera alltid lånet ballong inteckning och få en vanlig inteckning lån med ett nytt återbetalning program med överkomliga omgångar. Detta kommer att innebära en längre tid tills du helt bli skuldfri men du kommer inte lida konsekvenserna av försumliga på lånet som kan innehålla utmätning och konkurs.