bubbla ekonomi, fastigheter hysteri, och avskärmningen krisen

Fastighetssektorn i ekonomin har drabbats av en allvarlig kollaps, har aktiemarknaden kasta biljoner dollar av rikedom, och ekonomin har gått in i den värsta lågkonjunkturen sedan 1930-talet. Som ett resultat har många amerikaner förlorat tron ??på de företag och experter de skulle kunna lita på.

Ett antal inteckning och finansiella experter spelat en roll i den uppblåsta bubblan bluff som förövades på den amerikanska bostadsmarknaden under de senaste tio åren. Villaägare bör vara medvetna om den roll som dessa privata marknaden experter på att dra nytta av den uppblåsta bubblan i fastighetspriserna att utarma låntagare.

Lokala fastighetsmäklare som förmedlade transaktioner mellan köpare och säljare var oftast de första kontakterna som potentiella köpare hade med bostadsmarknaden. Beroende på de associerar fastighetsmäklaren kanske har rekommenderat till bostadsköpare, skulle det vara en enkel sak att blåsa upp värdet av en fastighet eller rekommendera en inteckning mäklare kan få rovdjur lån via underwriting processen.

Mortgage mäklare eller upphovsmän lån som arbetar med utlåning företag kunde också dra nytta av en oinformerad köpare. Mäklare skulle uppmuntrar ofta bostadsköpare att ta lån för så mycket pengar som de var kvalificerade för, i stället för ett skäligt belopp som de kunde betala tillbaka. Med de lösa utlåning normer under inflationen perioden, att få godkänt för ett stort lån var lätt.

Värderingsmän spelat en roll i den bostadsbubbla genom att uppskatta värden på fastigheter på den höga sidan och använda någon ursäkt i boken för att motivera marknaden ökar med 20% per år eller högre. Men även om de ville vara ärlig, skulle värderingsmän befinner sig ofta med mycket lite verksamhet från lokala fastighetsmäklare eller mäklare inteckning om de inte pumpa upp värdena.

De hypotekslån företag som finansierade dessa lån också hjälpt blåsa upp fastighetsbubblan genom att söka lån någonstans de kunde hittas. Kravnivåer försvann i jakten på fler bolån för att finansiera. När lånen var stängda, de paketeras och säljas till Wall Street företag som bolåneinstitut lånade pengar från för att finansiera bolån i första hand.

Wall Street värdepappersföretag spelat en betydande roll i bostadsboomen genom att skapa krediter till subprime och andra långivare att göra inteckningar. När bostadslånen finansieras, skulle Wall Street köpa tillbaka lånen, paketera dem, skär upp dem och sälja de nya inteckning värdepapper till köpare runt om i världen.

Investerarna spelat en roll genom att köpa dessa värdepapper som alla visste skulle gå in standard snabbt. Offentliga, privata och internationella pensionsfonder investerat i dessa värdepapper och trodde att de var säkra. Hedgefonder har tagit över huvuddelen av den största risken, med krediter som tillhandahålls av Wall Street för att köpa fler bostadspapper med lånade pengar.

Medierna hjälpte också till att skapa en illusion av att bostadspriserna aldrig föll och att bubblan var en stor möjlighet att komma in på fastighetsmarknaden. Självklart var inget av detta sant, men nyhetsmedia främjade det ändå och för få husägare ifrågasatte de vilda påståenden förståsigpåare eller marknadsanalytiker.

Kreditvärderingsinstituten, som får det mesta av sina pengar från de finansiella företagen vars produkter de är betrodda med rating, helt enkelt antagit att bostadspapper var säker och gav dem högsta betyg möjligt. Detta gjorde det mycket lättare för Wall Street att sälja de giftiga tillgångar runt om i världen, trots allt, de var AAA.

Det tar inte ens hänsyn till statliga politiker och myndigheter som uppmuntrade dålig kreditgivning. Samt, som Federal Reserve hela marknaden upp för malinvestment genom artificiellt låga räntor under åren efter 2000 dot-com kollaps och 2001 mini-recession.

Bubblan på bostadsmarknaden vände alla till amatör spekulanter och tillåts husägare att tro på en saga av alltid stigande fastighetspriserna. Nu när det har rasat, har resultatet blivit skenande misskötsel, den urholkning av förtroendet för regeringen och den finansiella industrin, och den värsta depression nationen och världen har upplevt på årtionden.