Brittiska medborgare väljer utomlands till hemmet

Två miljoner britter har lämnat Storbritannien under det senaste decenniet, enligt färska siffror som släpptes av Office for National Statistics. Enligt ONS, 2006, emigrerade mer än 200.000 människor från Storbritannien, vilket innebär att totala antalet som lämnat brittiska stränder mellan 1997 och 2006 står på 1.97million.

Även om detta är den största emigrationsvåg i reella siffror, en större andel människor kvar under 1930-talet och mitten av 19-talet. Många av dem som har lämnat Storbritannien har gått i pension utomlands, den mest populära destinationen för britter var Australien, uppskattningar tyder på att det finns för närvarande 5.5million brittiska medborgare som bor abroad.The utvandringen har varit mer än balanserad men invandringen, 3.9million utlänningar har anlänt Storbritannien under samma period, inklusive mer än en halv miljon bara under 2006.

Många britter som ursprungligen köpte förvaltningsfastigheter utomlands säljer sina brittiska hem att bo utomlands permanent, och en nyligen fairinvestment.co.uk undersökning visar att 44 procent av första gången köpare skulle överväga att köpa sin första bostad utomlands, medan åtta procent sade hade de redan gjort det.

Med hänsyn till detta, är detta orsaken till att människor i Storbritannien har fått rådet att överväga fördelarna med att köpa en fastighet i ett annat land. Enligt Utländsk valuta Direct, är ett växande antal brittiska medborgare köper fritidshus utomlands. Peter Ellis, chef för företaget, sade att detta är för att de är angelägna om att dra fördel av den livsstil fördelar som att köpa utomlands erbjuder, såsom bättre klimat och sundare sätt att leva. Prata till den dagliga urkunden, tillade Mr Ellis som många britter också njuter av lägre levnadskostnader i många andra länder, liksom investeringar potential egenskapen själv kan ge.

Han kommenterade: “. Att köpa fastighet utomlands är fortfarande en utmärkt investering och en stor möjlighet för en bättre livskvalitet” Enligt Jet-to-let tidningen, är fastigheter till salu i Förenade Arabemiraten särskilt populärt bland brittiska köpare. Publikationen ingår Nyligen landet i en lista över årets tio bästa utländska hotspots för första gången.

Brits som flyttar utomlands också skörda fördelarna med ett aktivt socialt liv – lämnar nästan hälften av Storbritanniens före detta-klappar önskar att de hade lämnat landet tidigare. Ny forskning tyder på mer än en tredjedel anspråk livskvalitet förbättrats avsevärt när de lämnade Storbritannien bakom. Undersökningen – som utförs av utländsk valuta Direkt – avslöjar 38 procent gör nya vänner ganska snart efter att ha flyttat, med en fjärdedel lära sig ett nytt språk för att integrera dem i sitt nya samhälle.

En av fyra hävdar också deras flytt utomlands har lett till ett bättre arbete och privatliv – de flesta lider mindre stress och njuta mer driftstopp i solen jämfört med livet tillbaka i Storbritannien. Och långt ifrån prålig och djärv, många britter vill inget hellre än att leva i stillhet och njuta av både lägre levnadskostnader och solskenet. Peter Ellis, chef av utländsk valuta Direct, sade: “Med sociala, fysiska och nu ekonomiska fördelar som presenteras från utländska marknader för den brittiska investerare, verkar det som om allt fler britter tar upp erbjudandet att söka tröst i en sekund hem utomlands.

“Att köpa fastighet utomlands är fortfarande en utmärkt investering och en stor möjlighet för en bättre livskvalitet.” Rapporten fann också att den ökande brottsligheten, dåligt väder och höga levnadskostnaderna hemma var skälen för att flytta utomlands. “