brittiska huspriserna sjunka 35%

Brittiska huspriserna förutspås minska med en massiv 35% i år, enligt de senaste prognoserna från en ledande inteckning kropp.

Rådet för hypotekslångivare [CML] säga att fastighetsmarknaden i England och Wales redan har spelat in en 7% nedgång i år.

I sin senaste prognos, tyder på att det här året kommer fastighetstransaktioner falla till 770.000 i både England och Wales ned från 1,18 miljoner år 2007.

Förra veckan hyllades CML planer av den brittiska regeringen för att köpa nybyggda fastigheter från bostäder utvecklare vars försäljning rasar.

Flytten var att rädda den vikande fastighetsmarknaden med 200 miljoner system som kunde ge 1.000 bostäder som hyrs ut av sociala hyresvärdar eller erbjudas till förstagångsköpare.

Det förde förnyat hopp för första gången köpare som kan köpa fastigheterna via det befintliga Homebuy systemet.

Under 2007 tog A & L 4,4% av netto nya bolån trots prognosen tyder på att siffran kommer att bli mindre i år.

Men tidigare i oktober, hade CML hade förutspått en 1% ökning i huspriserna och en 14% minskning av transaktioner.

CML säger brutto hypotekslån kommer att uppgå till runt 285 billion pounds (560 miljarder euro) i år, en minskning med 21% jämfört med 2007.

Det sade sina förväntningar för inteckning efterskott och repossessions oförändrad eftersom många låntagare kommer utanför fasta priser till högre priser verkade så långt för att ha lyckats med “justeringen väl”.

CML generaldirektör Michael Coogan sade prognoserna antas också att åtgärder som vidtagits av Bank of England för att förbättra likviditeten skulle börja ge effekt på bolånemarknaden under senare delen av året.

Han tillade, “Under de närmaste månaderna kommer utlåningen att bli värre innan det blir bättre.

“Marknaden är fortfarande mycket osäkert, men långivare arbetar hårt för att se till att låntagarna kommer utanför fasta priser kvar på banan, att efterskott och repossessions minimeras, och att prissättningen är lika attraktiva som de kan göra det på en marknad där de måste hantera efterfrågan på lån med försiktighet. ”

Nedgången kunde se tiotusentals byggare kan förlora sina jobb.

Redan avslöjade Taylor Wimpey, landets största byggare, det är att avskeda 600 anställda medan Redrow är att släppa 200 anställda gå och Crest Nicholson sade att det har gått skilda vägar med 80 anställda. Barratt Developments har också varnat att det ska varslar housebuilders.

Home Builders Federation säger att kritan på fastighetsmarknaden kan leda till massiva förluster av arbetstillfällen i den brittiska industrins 300.000 arbetare.

Home Builders Federation ordförande Stewart Baseley sa: “Det finns inte en byggare i landet som överväger inte omkostnader och förlorade arbetstillfällen. Jag har aldrig sett en nedgång eskalera så snabbt som det här. ”

Wolseley, den brittisk-baserade bygghandel, sade handeln förvärras i Storbritannien, och som kommer att leda till än så länge ospecificerade nedskärningar.

Bolaget emellertid preciserat att det för närvarande, skulle det inte finnas några nedskärningar i Storbritannien och Europa.

Wolseley, även världens största handelsflotta sysselsätter 13.500 människor och affärer i Storbritannien enligt varumärken inklusive Plumb Center, Build Center och bathstore.com.

I en i ett trading uttalande sade det, “Det har varit en mer uttalad avmattning i Storbritannien under de senaste veckorna. Wolseley UK upplevt en mer utmanande April som marknaden minskat betydligt. ”

Finans regissören Steve Webster sade: “Vi hade varnat tidigare i år som vi förväntade oss en uppmjukning av marknaden, men det har verkligen varit en markant förändring i Storbritannien under de senaste sex veckorna.

“Jag tror inte att vi har nått botten ännu, och det skulle ändå bli värre. Vi vet inte när det kommer att förändras. Det är helt enkelt ett resultat av överhänget av den globala likviditetskrisen och bristen på inteckning kapaciteten på den brittiska marknaden.

“Det är grundläggande efterfrågan men konsumentens ekonomi är inte på plats. Det enda jag vill säga är att vi är långt från förödelsen i USA.

Onsdag, rapporterade bolaget en 6% nedgång i vinst under de senaste tre månaderna och avslöjade att det redan har börjat 50.000.000 £ kostnader och antalet anställda minskade i USA. Det sade att det skulle vara mer att komma, speciellt i sina brittiska och europeiska företag, under sommarmånaderna.