bra kredit värdering betyder enkel bostadslån

Du har upprätthållit en god kredit värdering genom att betala dina räkningar i tid och använda krediten tillgängliga för dig på ett ansvarsfullt och nu är du redo att göra det största köpet av ditt liv – ett nytt hem. För att du behöver en inteckning, men det finns många alternativ tillgängliga för dig.

Kommer du att välja en 50 år inteckning eller standard, 30 år inteckning. Konventionell inteckning – en inteckning som inte överstiger 80% av köpeskillingen i hemmet eller en hig-ratio inteckning.

Oavsett vilken typ av Bolån du bestämmer slutligen på, om du har en bra kredit historia kommer det att vara lika lätt att få ett bostadslån för att finansiera ditt köp.

Långivare kommer att titta på saker som din skuld-service förhållande för att se hur mycket av en inteckning du har rätt till. Skuldtjänstkvoten är den procentuella andelen av låntagarens bruttoinkomst som kommer att användas för månatliga betalningar av kapitalbelopp, räntor, skatter, uppvärmning och avgifter bostadsrätt.

De kommer också att titta på något som kallas brutto skuldtjänstkvoten. Detta är den andel av bruttoinkomsten för att täcka månatliga betalningar i samband med boendekostnader. De flesta långivare rekommenderar att GDS förhållandet vara mer än 32% av din brutto (före skatt) månadsinkomst.

Långivare titta också på brutto hushållens inkomster som är den totala lönen, löner, provisioner och övriga försäkrade inkomsten, före avdrag för alla hushållsmedlemmar som är medsökande för inteckning.

När allt är klart och du är redo att underteckna lån papper, kan du bli tillfrågad om du vill köpa försäkringar för hypotekslån. Inteckning livförsäkring är en form av förminskande term försäkring rekommenderas för alla mortgagors. Om du dör, har en dödlig sjukdom, eller drabbas av en olycka, kan försäkringen betala mellanskillnaden beroende på hypotekslån. Avsikten är att skydda överlevande från förlusten av sina hem.

Så småningom medlen ges till säljaren av fastigheten, ges du inteckning papper tillsammans med lämpliga ägande papper och alla juridiska dokument lämnas in till kommunen.

Grattis – du har framgångsrikt erhållit ett enkelt tack bostadslån till din utmärkta kredit och är nu en husägare!