bourne meddela nya fastigheter planer

Utmärkt nyheter för staden Bourne som planer på att bygga 65 prisvärda hus har nyligen givits till kommunen.

Hem byggföretag Longhurst Homes har skickat sin ansökan till kommunfullmäktige, som innehåller en mängd olika bungalows, lägenheter och hus, och gör det möjligt för människor att hyra fastighet i Stamford och Bourne eller köp enligt ett delat ägande system.

Den mark som Longhurst hoppas kunna använda för att bygga är mellan den lokala grundskolan och möbelaffär, är några problem förutses och Nick Worboys, huvud utvecklare för Longhurst verkade positivt på framtiden: “Systemet kommer att ge en helt hållbart samhälle som erbjuder en blandning av boende från två-sovrums lägenheter och bungalows upp till fyra sovrum hus. ”

Av de 65 husen – kommer 20 att säljas för delat ägande och 45 kommer att användas för uthyrning ändamål. Bostäderna kommer att variera i storlek med en blandning av 2/3/4 sovrum finns med över 100 parkeringsplatser.

Om ansökan ges klartecken sajten kommer att byggas i två separata faser. Området är känt för att eventuellt hålla arkeologisk betydelse, som kunde hittas och / eller skadas under byggprocessen. På grund av detta en undersökning kommer sannolikt att ske innan arbetet kan utföras.

Larkfleet Homes som är ett välkänt lokalt baserade byggföretaget tros arbeta på bygget på uppdrag av Longhurst och kunde börja så tidigt som i mars 2009. Kommunpolitiker sysslar med eventuell överbelastning av staden, i tron ??att vägar måste breddas och att attrahera nya butiker och jobb är viktigare för lokalbefolkningen än några fler hus.

Herr Worboys dock tror att fler bostäder behövs, säger: “Sajten för närvarande allokeras som sysselsättningen mark inom den lokala planen, men så är behovet av hållbara prisvärda bostäder i Bourne, har South Kesteven District rådet välkomnade en ansökan om nya egenskaper erbjudande en blandning av social hyrde och gemensamt ägande hem. ”