Bostadsutlåningen i våren

Trots den förment traditionella årliga “spring bounce”, fortsatte hypotekslån att vara lågt under hela april månad, enligt siffror från Storbritanniens största banker.

Totalt 30.729 bostadslån godkändes i april, enligt British Bankers ‘Association (BBA) – en ökning med knappt 685 jämfört med föregående månad. Nivån på finansiella bolån av de stora bankerna för april månad har sjunkit till sin lägsta nivå sedan februari 2001 – en siffra lägre än i mars och det totala genomsnittet för hela föregående sex månaderna. BBA bekräftade också att majoriteten av allmänheten använder sina pengar för att betala av befintliga skulder, snarare än att förbinda sig till ett bostadslån.

“Hushållens prioriteringar tydligt återspeglas i dessa senaste data, med människor betala ner skulden snarare än att bygga upp besparingar,” BBA Statistik Regissör David Dooks till BBC News.

“Osäkerhet om effekterna av regeringens politik och ekonomi på hushåll och företag fortsätter att buckla konsumenternas förtroende och inflytande beslutsfattande.”

Den primära brittiska ekonom på IHS Global Insight, Howard Archer, instämde likaledes till BBC att den totala bolån bilden är långt ifrån frisk.

“Huspriserna kommer att kämpa för att göra betydande vinster under de kommande månaderna”, sade han. “Bostadsmarknaden verksamhet är begränsad, de ekonomiska fundamenten är fortfarande långt ifrån robust för bostadsmarknaden, kreditvillkoren fortfarande tight och huspriserna att tjäna nyckeltal har flyttat tillbaka upp.”

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver professionell Independent, hela rådgivning marknaden inteckning du måste tala med en kvalificerad inteckning mäklare.