bostadsmarknaden i USA

Kör upp och ned på gatorna i alla amerikanska grannskapet, kan du se hur påverkar kreditkrisen har på bostadsmarknaden i USA. Dussintals hem i varje stadsdel har till salu skyltar framför, utan tecken på liv inuti. Antalet personer som har egendom återbördande ökar i en alarmerande takt på grund av subprime-lån som började i slutet av 1990-talet, och fortsatte igenom i början av det nya millenniet. Lägg de justerbara “teaser” andelen bolån till en redan instabil efter 9/11 ekonomi, och det måste finnas en oundviklig kraschlandning för den genomsnittlige konsumenten.

Homes depreciera i värde i snabb takt. Ett hem som köptes helt ny 2002 för $ 260.000 i vissa delar av landet sålde för runt $ 180.000 i 2007 – nästan en $ 100.000 avskrivningar under loppet av fem år.

Människor som undertecknade inteckning papper för en justerbar ränta inteckning under 2002 var under intrycket att de skulle kunna refinansiera inom några år kommer att “låsa in” sina bolåneräntor är att finna sig i en ful predikament. De kan inte längre refinansiera sina hem, eftersom den värdeminskning har gjort det omöjligt för bankerna att kunna enas till en refinansiera dal. Innan de vet det, är räntorna på bolån justering, och människors amorteringar är mer än en fördubbling som de justerar betala tillbaka sina lån. Fler och fler människor kämpar bara för att gå ihop. Eftersom rekordmånga låntagare inte kan uppfylla betalningarna på sina justerbar ränta inteckningar, fler och fler amerikaner befinner sig i en bostadskrisen.

Bankerna utestänga på bostäder överallt man ser, och de är att hitta de håller anteckningar till värdelösa lån. Kollapsen av många finansiella institutioner på grund av vårdslös utlåning och praxis upplåning var oundvikligt. När ekonomin jämnar ut, bör bostadsmarknaden börjar sin gradvisa uppåtriktade uppstigning igen. Det kan ta årtionden för människor att känna sig trygga nog i banksektorn för att ta nya bolån, och bostadsmarknaden kommer att lida ett tag.

Oundvikligen kommer folk alltid behöver platser att leva. De kommer alltid att vilja skapa sig sin egen lilla boet, så att bostadsmarknaden inte kommer att påverkas negativt för evigt.