bostadsmarknaden i USA är i trubbel.

Experter är överens om att om regeringen inte bailout vissa aktörer inom den finansiella sektorn genom att passera den $ 700 miljard räddningspaket, kommer den redan dystra ser bostadsmarknaden bara bli värre. Antalet personer som har egendom återbördande har ökat en jättestor 93% i juli sedan bara förra året. Jämfört med 2006 då bostadspriserna var på sin topp, har det genomsnittliga priset för en UShome fallit med cirka 20%. .

Under det kommande året, är det förutspås att falla runt ca 10% mer. För närvarande har marknaden under en 10 månaders leverans av bostäder i det. Befintliga hem försäljning i augusti månad hade sjunkit 11%, och försäljningen av nya hem rasade cirka 35%. Byggbranschen lider också av de aktuella problemen. Många har svårt att stanna kvar i verksamheten. På grund av problemen med krediter, de trycker för bailout att passera snabbt. Ett antal av dem har inte kunnat få tillgång till krediter för att kunna fortsätta sin verksamhet.

En stor del av potentiella bostadsköpare har en svår tid att få ett bolån. Många långivare kommer nu endast bevilja kredit till människor med en perfekt kredit historia. Det enda positiva med hela denna kris är det faktum att många människor nu har råd att köpa en bostad på grund av att räntan på en 30 år, har fast ränta inteckning nu sjunkit till 6,12%.

Hem byggare försöker locka nya bostadsköpare genom att erbjuda stora rabatter på upp till 20%. De erbjuder också många lyxartiklar, såsom i-marken simbassänger, granit toppar disk, och top of the line apparater. National Association of Home Builders meddelade att sådana incitament som erbjuds av 56% av byggare.