Bostadsmarknaden är fortsatt trög

Den brittiska bostadsmarknaden vägrar att vika, enligt nya siffror som släpptes av Bank of England förra veckan. Siffrorna tyder på att beviljade bostadslån i landet under juli oförändrade från juni och siffror, med enligt 49.000 lån som beviljas till personer för att köpa nya bostäder. Detta kan jämföras med över 53.000 lån som beviljades under samma period 2009, och är mindre än hälften av det antal som beviljades under den massiva bostadsboomen tre år sedan.

De totala siffrorna för lån har också sjunkit till bara 86 million pounds, den lägsta siffran sedan mars. Hem värden i Storbritannien faller också, med August siffror ser den kortaste droppe i 16 månader, och vad Hometrack Ltd beskriver som “blygsam omvärdering”, som det spekuleras kommer att fortsätta åtminstone under de kommande 12 månaderna.

Bank of England vice riksbankschef Charles Bean har varnat för att tjänstemännen kan behöva öka sin akut stimulans, eftersom ekonomin “fortfarande bräcklig”.

“De ekonomiska fundamenta fortsatt långt ifrån idealiskt för bostadsmarknaden”, säger Howard Archer, Global Insight IHS “chief Storbritannien ekonom. “Bostäder marknadsdata och enkätdata har varit genomgående sorglig nyligen.” En sak alla experter är överens om är att läget fortfarande dystert för den närmaste framtiden, med Capital Economics Ltd ekonomen Paul Diggle notera, “Det är liten chans att en tydlig förbättring under de kommande tolv månaderna.”

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver inteckning råd bör du tala med en kvalificerad, hela marknaden, oberoende inteckning rådgivare.