bostadslånen spets – längd lån

När de lånar pengar för en inteckning, husköpare är i första hand sysslar med helt enkelt kvalificerade. Ändå uppmärksamma längden på lånet är ett lån tips som kan spara massor av pengar.

bostadslån

I inteckning industrin, använde längden på ditt lån att vara den enda stora frågan var du tvungen att ta itu med. Hur tiderna har förändrats! I den aktuella marknaden, de olika lån som finns är helt enkelt fantastisk. Naturligtvis har den massiva ökningen av lån alternativ ledde oundvikligen till omfattande förvirring.

upplåning tips

Oavsett vilken typ av lån du går med, ska du alltid försöka att hålla ditt lån sikt så kort som möjligt. Den kortare låneperioden, ju mindre du betalar i ränta. Här ett exempel med 15 och 30 lån år.

Antag vår första bostad får en $ 100.000 lån på 8 procent ränta. Han lånetiden är 30 år med en månatlig betalning av $ 733,76. För denna inteckning, är vår bostad kommer att betala $ 164,155.25 i ränta under lånets löptid.

Nu, ta samma scenario, men minska lånets löptid till 15 år. Vår bostad kommer att se månadskostnaden stötte till $ 955,65 per månad. Över längden på lånet, är vår bostad kommer att betala $ 90.000 mindre i räntebetalningar under lånets löptid. Ovanpå detta, kommer huset att betalas av på halva tiden.

När de lånar pengar för ett hem inköp, måste du noga budget din ekonomi. Om du har råd ökad månatliga betalningar, däremot, är ett kortare lån längd kommer att spara mycket pengar över tiden.