bostadslån

Godkännande av bostadslån för januari 2005 föll till den lägsta nivån sedan januari 1999. Endast 126.300 bolån godkändes under hela månaden, vilket motsvarar en 28% år-på-året minskade godkännanden bolån. Med konkurrens mellan långivare på bolånemarknaden förblir starka, och färre applikationer inteckning för att gå runt, är nu en bra tid att göra en bedömning av din inteckning för att flytta ditt hem lån till en mer konkurrenskraftig bostadslån leverantör.

Betalar du för mycket för din inteckning?

Många villaägare över hela Storbritannien inser inte att de betalar för mycket för sin inteckning. En nyligen genomförd undersökning på uppdrag av en av de största high street långivare som har en närvaro på Internet slutsatsen att åtminstone en tredjedel av husägaren betalar så mycket som 2% mer för sina bolån än de borde vara. Om du är på en vanlig rörlig bolåneränta eller har varit på en diskonterad lån produkt eller fast ränta produkt där förmånliga priser har löpt ut, då du också kan betala mer än du behöver för ditt bolån.

Hur får man det bästa erbjudandet på bostadslån.

För att se om du betalar över oddsen för din inteckning måste du gräva fram din senaste inteckning uttalande. På meddelandet kommer det att citera den ränta du betalar och kommer sannolikt att citera lån produkt som du undertecknat. För att se om du kan få en bättre affär allt du behöver göra är att söka på Internet för brittiska bolån och ta en titt på de produkter som erbjuds.

Några av de bästa lånen kan idag hittas i fast ränta inteckningar. Räntorna är så låga som 4,44% i vissa fall, fastställts för 3 år eller mer. Även ett femårigt fast bostadslån kan tas ut med vissa långivare för ca 5%.

Några viktiga punkter!

Innan du överför ditt bostadslån till en annan leverantör är det viktigt att tänka på följande punkter …

1) Restriktioner för nuvarande bolån – har ni några straffklausuler i ditt hem lån som skulle tas ut om du skulle byta inteckning leverantör? Straffklausuler är vanliga på reavaror bostadslån och lån med fast ränta inteckning, binda dig till att produkten under en viss tid.

2) uppläggningsavgifter – Många lån som erbjuder låga räntor till sina kunder kompensera för deras förlust genom att öka sina avgifter kreditavtal och andra extra kostnader såsom värdering avgifter. Det är en bra idé att hålla utkik efter lån företag som kör erbjudanden om sänkta uppläggningsavgifter och / eller fria värderingar, så att du kan få det bästa erbjudandet.