bostadslån utan stora avbetalningar

En av de saker som håller många människor tillbaka från bostad är det faktum att det kostar en massa pengar bara för att komma in i ett hem. En handpenning kan vara så mycket som 20 procent eller mer av köpeskillingen för huset och om du tittar på bostäder som kostar även $ 150.000 måste du komma upp med så mycket som $ 30.000 bara för att vara godkända för finansiering. Vem har en extra $ 30.000 bara ligger och skräpar? De flesta människor har inte denna typ av pengar som sitter på sitt bankkonto. En annan komplikation är att du inte bara har att komma med en handpenning du måste också komma med avslutande kostnader i samband med lånet. Det kan vara svårt att hitta bostadslån som är prisvärda, men de är ute för att du behöver bara veta var du ska leta.

köpa ett hem utan att gå sönder

Många människor ger upp drömmen om en egen bostad innan de ens kommer igång eftersom de bara inte tror att de någonsin kommer att ha råd med handpenningen och kostnader stängning. För dem som trodde att dessa avgifter skulle hålla dem tillbaka från bostad, det finns goda nyheter! Det finns bostadslån där ute som gör att du kan komma in i ett hem för väldigt lite i vägen för en handpenning och mycket lite i vägen för avslutande kostnader. Inte alla kommer att kvalificera sig för dessa låneprogram, men många människor kommer och många människor har kunnat köpa ett hem på grund av dem! Varför inte ta reda på om du är berättigad!

En av de bästa bostadslån för människor som saknar en stor handpenning är en FHA lån. FHA lån är lån som ges av en långivare men försäkrad av Federal Housing Administration. Dessa lån kan för en långivare att tillhandahålla finansiering till dem som kanske har mindre än perfekt kredit eftersom de är försäkrade mot standard. Dessa lån är ett bra alternativ när man inte har en massa pengar på hand eftersom handpenningen kan vara så lite som tre procent. När du köper samma $ 150.000 hem du skulle titta på en handpenning på $ 4500 i stället på $ 30,000! Det är en mycket bättre affär för de flesta människor och medan det fortfarande göra ta lite tid och ansträngning för att komma med de medel, är det mycket mer genomförbart för de flesta människor.

Förutom att ha lägre handpenning krav, dessa lån har också gränser för vad som kan tas ut när det kommer till avslutande kostnader. Många människor är inte beredda för kostnaden för att stänga ett lån och de överlämnade en proposition för tusentals dollar och deras käftar slags drop öppet. Det är svårt att komma med dessa fonder och handpenning och när man tittar på FHA bostadslån hittar du att de gör avslutande kostnader betydligt mer överkomligt. Det finns också program där ute för dig att dra nytta av som hjälper dig att betala för de avslutande kostnader samt handpenning. Många människor som utnyttjar alla dessa alternativ kan flytta in i sitt nya hem utan att spendera ett öre! Skulle inte det vara en bra affär?