bostadslån rita anläggningar

Även om den allmänna ekonomiska situationen har förbättrats på senare tid, vissa människor doppa i sitt pensionssparande för att möta sina månatliga inteckning betalningar. När den globala finanskrisen tvingar nedskärningar i arbetade timmar fler doppa i deras super att rädda sina hem.

Super fonder hävdar att det har skett en betydande ökning av antalet människor doppa i sitt sparande. Några av dessa människor hade tidigare använt rita anläggningarna på sina lån för att konsolidera andra skulder. Detta inkluderar att kombinera kreditkort med bolån, och detta har satt många hem i fara.

Skuldkonsolidering är där ett lån sätts upp för att ersätta de många andra lån och paketet säljs som har lägre månatliga avbetalningar.

Vad reklamfolk sådana tjänster inte berätta för dig är att när du refinansiera eller konsolidera skulder, man brukar sätta nya skulder, inklusive de avgifter och kostnader för refinansiering och deras provision, ovanpå skuld annan skuld. Detta skulle i sin tur lägga till mer intresse för lånet eller förlänga.

Just nu säkrade skuld såsom bolån har räntan ungefär hälften av takten i oprioriterade skulder. Så om du kan refinansiera ditt hem lån och låna en extra $ 20,000 på din inteckning på en total ränta på 8% fast över 5 år, kanske du upptäcker att din totala räntebetalningar gå ner. Detta beror på att ditt kreditkort kommer att ha en högre ränta.

Om du minskar dina utgifter och service betalningarna ordentligt finns det inte ett problem med skuld konsolidering. Dock lär vissa människor inte från deras tidigare upplåning misstag. Många tror att eftersom kreditkortet har återbetalats, de är fria att gå och plaska plasten igen.

Mängden personlig skuld den genomsnittliga australiska har ökat med sex gånger under de senaste två decennierna. Köra upp skuld på ett kreditkort är mer av ett mentalt problem än en ekonomisk fråga. Använda rita anläggningen för att betala av kreditkort är en liknande psykologisk fråga.

Ansvarig inteckning mäklare kommer inte låta dig låna mer än du har råd att betala tillbaka. En bra mäklare kommer att veta att ingen vinner när deras kunder lånar för mycket pengar. Teckning pengar ur din pensionsfond kommer att innebära att du kommer att ha mindre pengar för din pension år. Om din super är fortfarande intakt, är arbetsgivaravgift generellt skyddas från fordringsägare om du går i konkurs.

Arbeta nära med din inteckning mäklare för att säkerställa att du inte låna mer än du har råd att betala tillbaka. Det slutliga beslutet om vad du kan och inte har råd är din. Var sanningsenlig och praktisk och öppen med din mäklare under era diskussioner.