bostadslån refinansiering – när du måste stänga

Refinansieras bolån har ett par olika regler när det kommer till stängning. För en, det finns en obligatorisk hävning klausul för primära bostad inteckningar som gör att du annullera ditt lån. Du kan också välja att stänga när som helst, vilket är bra om du tror att priserna kommer att sjunka inom en snar framtid.

hävning klausul

Med en hävning klausul, har du tre dagar efter stängning för att avbryta ditt lån om egendomen är din primära bostad. Tänk på det som en “cooling off” period. Om du har andra tankar, kan du annullera lånet och ta igen nästan alla avgifter.

Oftast denna klausul är praktiskt när husägare beslutar att utnyttja sina hem kapital, men sedan ändra sig. Andra gånger, gör en förändring i jobb situation eller planer hem den refinansieras inteckning onödigt.

När du har ogiltigförklarat din inteckning, har du bara en kortsiktig hit på din kredit värdering från långivarens säkerhetsprövning. Det kommer att göra liten skillnad om du valt att ansöka om ett nytt lån inom en snar framtid.

fördröja stängning

Du behöver inte stänga ditt refinansieras inteckning inom 30 dagar. Du kan hålla den öppen på obestämd tid. Dock måste du väga dina val noga. Medan du väntar på priserna att sjunka, kan du se dem stiga samtidigt betalar din nuvarande höga bolåneräntan.

Bolåneräntor fluktuera på ett nästan timpris, men de följer en trend. Du kan läsa om allmän boränta i tidningens ekonomi avsnitt eller höra det på kvällsnyheterna. När Federal Reserve Board höjer eller lägre, kommer det att påverka så småningom bolåneräntor. Men andra faktorer påverkar också bolåneräntor, vilket gör det svårt att förutsäga exakt vilka ändringar.

Du måste också komma ihåg att varje månad du dröjer låsning i pris, du förlorar en chans att spara pengar. Även en procent kan spara en betydande summa pengar, en fjärdedel eller åttondels procent egentligen inte göra det värt det. Väntar på lägre priser är en chansning att du har rätt till.

Vet dina alternativ

När du börjar refinansiering, vet att du inte är låst till lån eller stängning. Du har makten att stoppa processen även efter det att lånet har stängt i tre dagar. Du har också valet om när man ska låsa in priser. Med dessa alternativ kan du utforska alla dina ekonomiska val och fatta beslut som är rätt för dig.