bostadslån refinansiera uppgifter

Om du har ett bostadslån och din egendom gick upp i en tio procent eller mer värde sedan du tog ut din nuvarande lån, kan du göra en bra kandidat för refinansiering. Det kan inte bara spara pengar på din inteckning betalningar, men det kan också förbättra dina villkor, eller båda.

När du tar ut ett bostadslån, använder banken ditt hem som säkerhet för lånet. Den dyrare säkerheten är, desto lägre blir bankens risk att du standard på lånet och gå ifrån att säkerhet.

Om säkerheten ökar i värde under åren och bankens risk reduceras, då du har möjlighet att kvalificera sig för en lägre skattesats. Och om ditt hem gick upp i värde med tio procent eller mer, kommer bankerna att behöva tänka på ditt hem lån för att vara en mindre riskfylld investering och skulle erbjuda dig en lägre ränta. Detta är, naturligtvis, förutsatt att du har samma jobb och inkomster, gjorde alla betalningar i tid, och dina marknadsräntorna är samma eller lägre.

Lägre ränta kan faktiskt gynna dig på flera sätt. Du kan antingen gå för ett bostadslån refinansiera och sänka din månatliga betalningar, eller refinansiera till en kortare lån sikt, vilket innebär att du skulle göra samma månatliga utbetalningen, men du skulle betala av ditt hem förr.

Innan beslut fattas om att bostadslån refinansiera, måste du överväga kostnaden för att göra refinansiera, och sedan jämföra det med de besparingar. Om det kostar dig $ 5.000 till refinansiera, och dina besparingar är endast $ 25 per månad, skulle det inte vara värt det eftersom det skulle ta dig över 16 år för att bara gå jämnt upp. Men om dina besparingar är $ 250 per månad, eller 5 år värd för avbetalning, är det då en bra idé att refinansiera ditt hem lån på den tiden.

Kom ihåg dock att innan du ansöker om ett bostadslån, är det viktigt att begära kopior av dina kreditupplysningar och noggrant granska dem för fel. Om du hittar fel, måste du bestrida misstag med vart och ett av kreditvärderingsinstituten före refinansiering.

Ett annat bra tips är att göra jämförelser shopping för en inteckning, eftersom det kommer att hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet bostadslånet. Internet är ett fantastiskt verktyg för att lokalisera och jämföra inteckning erbjudanden snabbt. Du kan snabbt screena bolån från dussintals långivare med bara lite tid och ansträngning.

De ett alltför vanligt misstag husägare göra när man måste bostadslån refinansiera rusar igenom och acceptera den första lovande erbjudande de får. Men om du tar dig tid att lära inteckning terminologi, kommer du att kunna förstå bostadslån erbjuder dig överväga. Kom bara ihåg, stressa inte din ekonomiska beslut och du kan spara pengar och framtida ekonomiska problem.