bostadslån refinansiera hur man väljer en mäklare

Due diligence

Due diligence är den term som används för att hänvisa till den forskning du bör göra innan du bestämmer dig för någon finansiell eller avtalsenlig affär, speciellt om du inte vet den andra parten i affären personligen. Termen används ofta förstås att du kolla in den fakta som du vet eller kan få tillgång till, i syfte att kontrollera att den person eller organisation som de säger att de är. När du väljer en mäklare att arbeta med att slutföra ett bostadslån refinansiera, bör du granska verksamheten rykte, referenser, specialiteter och eventuella erforderliga licenser eller registreringsinformation. Du ska aldrig acceptera denna typ av påståenden till nominellt värde.

Vad är rykte?

Ett lån mäklare, oavsett om ett nytt lån eller en refinansiering kommer att ha haft andra låntagare arbetar genom honom eller henne för att få ett lån om inte mäklaren är helt oerfaren. När du väljer ett bostadslån refinansiera mäklare, bör du bestämma rykte både mäklaren och företaget som han eller hon arbetar. Du kan söka efter information på Better Business Bureau eller liknande register platser, både online och via telefon eller e-posttjänst.

Vilken typ av lån mäklare?

Det finns flera typer av lån mäklare som kan kontaktas när du gör dig redo att göra ett bostadslån refinansiera så du kommer att vilja se till att du väljer den typ av lån mäklare som kommer att göra det bästa jobbet för dig. Till exempel finns det lån mäklare som arbetar med kommersiella lån, eller bostadslån. Ibland lån mäklare fungerar bara med utvecklare för stora utvecklingsprojekt. Ett lån mäklare kan arbeta främst med Veteran administration lån eller HUD lån projekt. Se till att du får den typ av mäklare som vet den nisch som du kommer att använda.

Specialty lån mäklare

Förutom lån mäklare med inriktning på vissa typer av lån, kan mäklaren också ta itu med vissa specialiteter. Till exempel om du har dålig kredit, kan ett bostadslån refinansiera med en vanlig långivare håller inte för att få lån. En tillverkad bostadslån specialist är ibland lite svårare att hitta. Det kan finnas färre företag att ta itu med när du behöver en specialitet lån. Rural lån är ett annat exempel. Några stora mäklare kommer inte överens om att låna ut på landsbygden, helt enkelt därför att mäklaren inte förstår landsbygden marknaden.

Vilka är villkoren?

När du väljer rätt mäklare för ditt bostadslån refinansiera, kommer du vill titta på de avgifter kreditberedning att mäklaren bedömer. Det kan vara en stor del av variansen mellan två mäklare gör samma typ av lån, så se till att du granskar och förstå alla de avgifter som kommer att krävas av dig vid tidpunkten för stängning. Det kan vara en mycket obehaglig överraskning om du inte inser att du debiteras en serie av lån via avgifter som avsevärt minskar mängden kontanter som du planerar på att ta emot vid stängning.