bostadslån på ett enkelt

Det finns många olika bostadslån på marknaden och ibland den med den billigaste eller mest klockor och visselpipor är inte det för dig.

Tänk om vi Finance stoltserar hitta rätt bostadslån för dig och denna sammanfattning kommer att ge dig en överblick över de olika bostadslån som finns på marknaden.

Kom ihåg att det finns över 1.000 olika produkter bostadslån på marknaden så kontakta Melbourne Mortgage Broker Tänk om vi Finance Mortgage Broker för att hitta bostadslån produkt lämplig för dig.

lån med rörlig ränta

Lån med rörlig ränta ger ofta ytterligare flexibilitet och är den mest populära typen av bostadslån i Australien. Som namnet antyder räntan är rörlig och därför fluktuerar med Reserve Bank of Australia rörelse och kostnaden för det finansiella institutet sourcing pengar att låna ut.

Rörlig ränta är i allmänhet delas in i två kategorier av finansiella institut: grundläggande och standard.

Som namnet antyder den grundläggande rörlig ränta täcker endast de grundläggande funktionerna bostadslånet. På dessa lån du inte kommer att ha tillgång till funktioner som en rita anläggning, men detta innebär också att räntan är generellt något lägre än andra lån.

Den standard rörlig ränta är traditionellt något högre än den grundläggande variabel, dock tillsammans med detta får du extra funktioner såsom en rita anläggning, återbetalning frekvens flexibilitet, portabilitet och möjlighet att betala i förskott.

Rörliga lån kräver generellt närmare övervakning, särskilt om du overcapitalise och räntorna stiger. ITiS viktigt att se till att du budget och planera för framtiden Om räntan stiger, så att du har möjlighet att uppfylla de nödvändiga återbetalningar.

lån med fast ränta

Lån till fast ränta i allmänhet har alla funktioner i en vanlig variabel produkt, men räntan är fast i allmänhet mellan ett och fem år.

Fast ränta produkter är bra produkter för att bibehålla hushållens budget eftersom återbetalningarna inte kommer att förändras under viss tid.

Dock innebär en fast ränta lån du kan få betala mer om räntan sjunker. Det är möjligt att avsluta låneavtalet om du känner att det är rätt att göra så, även om långivare kommer vanligtvis ladda straffavgifter för att kompensera för förluster i vinst som de kan drabbas.

inledande och smekmånad ränta

Inledande eller Honeymoon lån är generellt omtyckt för första bostadsköpare, men detta betyder inte att dessa är de enda som kan komma åt dessa produkter. Honeymoon lån ger individer en rabatterad ränta under de första sex till twelvemonths beroende på produkt. Efter denna period löper ut, återgår lånet generellt till långivarna standard rörlig produkt.

Även om det kan vara frestande att ta ut en smekmånad lån på grund av det lägre ränta, är det viktigt att se upp för restriktioner eller uteslutningar för andra aspekter av lånet. Många långivare kommer att begränsa tillgängligheten av funktioner (t.ex. rita anläggningar, återbetalningar etc.) för att kompensera den lägre räntan. I vissa fall kan detta innebära mindre flexibilitet under lånets löptid.

intresse bara lån

Intresse bara lån är särskilt populära för investerare. De återbetalningar av intresse endast lån blir lägre än ett vanligt lån eftersom du bara betalar ränta avgifter varje månad – du behöver inte betala av huvudmannen. Vissa intresse bara lån är tillgängliga för klienter ägare ägarbebodda, men dessa kan vara riskabelt eftersom din nivå av skulden inte kommer att falla för livet av lånet.

Intresse endast lån bör vara ett kortsiktigt alternativ (ca 5 år som mest). Även i tider då huspriserna kan falla kan detta betyda att du har negativt eget kapital – du har lånat mer än ditt hus är värt.

låg doc och ingen doc lån

Låg och No Doc lån är alltmer populärt i Australien, särskilt för egenföretagare eller entreprenörer. Som namnet antyder du kräver mindre dokumentation för att ta ut lånet (det är väsentligt bevis på inkomst och andra skulder etc).

Även om det är generellt mycket lättare att finna berättigade till dessa lån, är det inte alltid det bästa sättet att gå. Som ett resultat av att ge mindre dokumentation banken kommer vanligtvis ut en högre ränta eller extra avgifter eftersom det finns en högre upplevd risk med de sökande.

Om möjligt, i de flesta fall kommer du att få det bättre med en full doc lån (full dokumentation – som utgör nödvändiga bevis på inkomst etc) eftersom de är en billigare produkt i längden. Även om det kan vara mindre arbete för att ansöka om en låg eller ingen doc alternativet, kan det extra arbetet vara värt att ansöka om en fullständig doc lån.

Så hur vet jag vilka lån att välja?

Det är en av de vanligaste frågorna och något som måste övervägas noga. Egentligen handlar det om vad du tycker är rätt för dig. Kontakta Vad händer om vi finansierar är ett riktigt bra sätt att ta reda på vad lånet är mest lämplig för dina behov.