bostadslån och negativ amortering

Att äga ett hem är utan tvekan den amerikanska drömmen och berggrunden av medelklassen. Negativ amortering, dock kan vända dröm till en mardröm om du inte är försiktig.

bostadslån och negativ amortering

När du ansöker om ett grundläggande bostadslån, du uppenbarligen måste betala tillbaka lånet till långivaren. Återbetalningen av lånet är vanligtvis satt över en viss tidsperiod med en viss summa betalas varje månad. Denna process kallas amortering återbetalningsplan. I vissa fall kan dock den återbetalningsplan vara utformad för att ha en mycket problematisk resultat.

Bostadslån långivare har att konkurrera om din verksamhet. Att göra sig sticka ut, kommer de att komma upp med unika inteckning paket som gör det enkelt för dig att komma in i ett hem som kanske är lite utöver ditt sätt. En av de tekniker för att göra detta är en strategi som kallas graderad återbetalning. Med graderade återbetalningar, du första återbetalningar för mindre än det sammanlagda räntor på lånet. Överskottet intresse än ackumuleras och brukar omvandlas till huvudmannen.

Känd som negativ amortering, kan denna process vara mycket riskabelt eftersom det bygger på en satsning. När du driva en negativ amortering lån, satsar du på eget kapital i fastigheten kommer att stiga snabbare än ackumulera ränta. Om kapitalet vinst inte ökar, har du så småningom ett problem där du gör betalningar på ett hem utan kapital. När skuldbeloppet på inteckningen överstiger det egna kapitalet i hemmet, är du plötsligt upp och ner på lånet, nämligen, har hemmet blivit en ren skuld.

Uppenbarligen är en långivare inte bara sitta och låta den huvudansvarige på ett lån ackumuleras evigt. För att undvika detta, kommer lånet vanligtvis bär en skuld mössa vid vilken punkt lånet automatiskt konverterar till en annan lån där du börjar betala återstoden av eller lånet kan bara komma på grund. Till exempel, kan lånet innehålla språk att om den totala skulden överstiger 115 procent av värdet på hemmet, kommer lånet konvertera eller bero totalt. Båda fallen är en mardröm eftersom du antingen plötsligt har betalningar du kan inte göra eller har att komma med en bunt kontanter. För de flesta husägare, leder detta till default.

Negativ amortering lån kan se väldigt lockande när man försöker klämma in ett hem strax utanför ditt sätt. Se bara till att de inte dödar dig i det långa loppet.