bostadslån och hypotekslån

Det finns olika typer av bostadslån som finns med olika uppsättningar av villkor och förutsättningar. Så att välja en perfekt bostadslån kan vara lite knepigt för folk, först några bostadslån alternativ som erbjuds av banker och finansiella institut kan se attraktiv men flera dolda villkor och priser kan göra det mindre användbara och ekonomiskt inte ett perfekt alternativ för dig. Så det är bättre att ha ordentlig lång planering för typ av lån du letar efter, det belopp som krävs som lån, din förmåga att tillhandahålla säkerheter för att, liksom betalningsalternativ.

Vad är inteckning?

Den inteckning är mängden pengar som du behöver för att få för att överbrygga klyftan mellan kontanter i hand för en handpenning och köpeskillingen på hemmet. Till exempel, om du har en viss summa pengar, men det räcker inte att drömma om ett hem, i det fall du behöver mer pengar för att bygga ett hem för dig. Den inteckning belopp täcker avståndet mellan in-handen mängd och erforderlig mängd.

typer av bostadslån

Det finns olika typer av bostadslån tillgängliga:
Ett. Fast ränta Mortgage Loan – med fast ränta hypotekslån är där räntan på lånebeloppet är fix tills lånets löptid oavsett variationer i ekonomin, vilket en fast månatlig inteckning betalning. Fördelen med denna typ av lån är att du vet vad din ränta är. Räntan på dessa lån är lite högre än justerbara lån ränta inteckning. Men åtminstone du får sinnesfrid från varierande karaktär ekonomin.

2. Justerbar Rate Mortgage Loan – Justerbar Rate Mortgage Loan populärt kallat ARM har en rörlig ränta på lånebeloppet, man vet aldrig vad ditt intresse kommer att vara, eftersom räntan i detta fall är beroende av ekonomin. Sådana bostadslån har i allmänhet lägre ränta än en traditionell fast ränta inteckning.

Beslutet är upp till dig, vilken typ av hypotekslån kommer du att välja. Så det är bättre att ta hjälp av en inteckning konsult, snarare än att använda din egen oerfarna sinne.