bostadslån och ägare hemförsäkring

Har du bestämt att det är dags att sluta hyra och faktiskt lägga ner några rötter genom att köpa ett hem? Om så är fallet, är detta en spännande tid och du kan vara riktigt angelägen om att få in i ditt nya hus och gör det ditt hem. Innan du ryckas bör du vara medveten om att det finns kostnader som kommer tillsammans med bostadslån som du kanske inte tänker på. Beroende på var du bor, kan dessa kostnader, såsom husägaren försäkring verkligen lägga upp och göra vad som skulle vara en annars prisvärd lån för dyr.

husägare försäkring

När du shoppa runt för bostadslån bör du vara medveten om att du inte kommer att hitta en som inte kräver att du har husägaren försäkring. Du kanske undrar vad lån och ägare hemförsäkring har att göra med varandra och du kan också undra varför det är platsen för långivaren att kräva att du har denna täckning. Innan du blir upprörd, måste du inse att även detta kan vara en kostnad som du inte var förutseende betalande, är det ett köp som kommer att skydda dig, också.

Husägare försäkring och bostadslån går hand i hand eftersom långivaren vill se till att hemmet är skyddad mot naturkatastrofer, bränder, översvämningar, och sånt. Eftersom du inte faktiskt äger hem och långivaren gör, de vill se till att du har den täckning som är nödvändig för att hålla hemmet väl repareras och i gott skick.

När du först började tänka på bostadslån du sannolikt inte förutsåg att behöva betala för husägaren försäkring, men det är en bra idé! När du har denna typ av försäkring du har viss trygghet, också. Medan du betalar för denna försäkring varje månad och du kanske inte behöver det, kan det komma en tid när du behöver det. Till exempel, om ditt hem förstörs av kraftiga vindar och du måste byta väggar eller tak eller något liknande som du inte helt enkelt att ta ut din check bok och skriva en check, i stället kan du ringa upp ditt hem ägare försäkring företag och låt dem veta att det finns reparationer som behöver göras.

När du har denna försäkring du kommer troligen att ha en självrisk, precis som du skulle ha med sjukförsäkring eller Bilförsäkringar, men självrisken är ofta mycket billigare än om du var tvungen att betala ur egen ficka för alla reparationer. Långivare kräver denna typ av täckning så att de vet att större reparationer kan göras. Många villaägare behöver aldrig sitt försäkringsskydd och de helt enkelt betala varje månad för att uppfylla krav från långivare.

När du upptäcker att du måste ha denna typ av täckning inte bli upprörd, eftersom detta krav inte är unik för dig. Du kommer aldrig att behöva ringa på täckning, men om du gör det, kommer du att finna att vartenda öre som du betalat i det förflutna var värt det för den ekonomiska hjälp som du får. Husägare försäkring är helt enkelt en del av att ha en inteckning, så använd din tid och energi på att hitta den bästa täckningen för det lägsta priset.