bostadslån navigera bolånekrisen

Under de senaste åren som bostadspriserna började bli högre och högre, blev bankerna mer villiga att leverera bostadslån till människor, även de med dålig kredit. Tanken var att det egna kapitalet i hemmet skulle kompensera för den aktuella risken. Det såg ut som om huspriserna skulle fortsätta att öka, så att bankerna hålls bara låna pengar och göra sina provisioner på lån som de hade gjort. Som fastigheter blev mer och mer lukrativa, hålls byggare på att bygga fler och fler hus.
Olyckligtvis, det var alldeles för mycket nybyggnation på för kort tid, vilket leder till utlåning kris som vi får höra så mycket om idag, och som fortfarande drabbar så många människor vid den aktuella tidpunkten. Med alltför många bostäder på marknaden, började värden att sjunka. Vissa husägare hade hypotekslån för större belopp än värdet av deras fastigheter.
Genom dessa så kallade högkonjunktur, var människor som hade dålig kredit ges lån, men dessa lån vanligen hade en mycket hög ränta. Ibland de var låga i början, men blev högre med tiden. Eftersom bostadslån var mer än vad huset var faktiskt värt, kunde folk inte sälja sina hus, och eftersom betalningarna ökar, var de tvungna att hålla hem som de inte längre hade råd.
Folk började att standard på sina lån, och deras hem gick in avskärmning, där de togs tillbaka av banken som gav ut inteckning. Detta ledde till att fler och fler hus som släpps ut på marknaden, vilket gjorde priserna gå lägre, vilket ledde till en ond cirkel som vi alla fortfarande känner av effekterna av dagens.
Det blir svårare och svårare för människor med dålig kredit att få ett bolån. I kölvattnet av inteckning härdsmälta, har långivarna blivit strängare och strängare om vem de kommer att låna ut pengar till. Även personer med god kredit finner det svårare att få ett lån, eller för att få en med bra villkor. Under den period då huspriserna höll på att stiga, var många inteckningar ges med lite att inga pengar ner. Detta gjorde det lätt för människor att få ett lån som inte hade råd mycket up front, men dessa dagar är nu över.
Det är fortfarande möjligt för någon med dålig kredit för att få ett lån, men det kommer förmodligen att kräva en mycket större handpenning. I vissa fall kan en bank kan kräva tjugofem eller trettio procent av priset på hemmet för att bevilja ett lån. Du kan åka runt och jämföra bolåneinstitut att ta reda på vem kommer att ge dig det bästa lånet med de bästa villkoren.