bostadslån modifieringar krympande med högre boräntor

För första halvåret 2009, var högre bolåneräntor inte ens övervägas. Det mest frustrerande med den nuvarande bostadsmarknaden är det faktum att lägre totalt sett inte har tycktes hjälpt huspriserna alls. För de tre första månaderna av året, fortsatte bostadspriserna att glida i nästan varje större stad. Om huspriserna skulle glida under dessa förhållanden, vad kommer att hända när priserna startar trender?

Många villaägare gick igenom processen att få en ändring bostadslån för en av två skäl. Antingen de ville ha en lägre hastighet för att spara pengar eller de gjorde allt i sin makt för att rädda sitt hus. I den första situationen, har många amerikaner varit väldigt smart med sina ekonomiska beslut, och de fick en chans att refinansiera sina hem är priser som är nästan obefintliga. Vissa ägare fick så låga som 4,5%. Den andra situationen är något som ingen vill gå igenom. När du vet att du inte kan göra din inteckning betalning och det finns inget att göra köp försöka en ändring bostadslån, saker har blivit dåligt.

Även med dessa två situationer hjälpa långivare på bostadsmarknaden, huspriserna är fortfarande lägre. Detta är mycket oroande för alla som tror att bostadsmarknaden kommer att återhämta sig på kort sikt. Om extremt låga priser inte hjälpa bostadsmarknaden, kommer det att bli mycket intressant att se vad högre bolåneräntor gör. Regeringen har slut på kulor, så det verkar som totalt sett kan vara på väg högre för ett tag.