bostadslån modifiering – vad du behöver för att försegla affären

Ett bostadslån modifiering verkar som det enda tillgängliga alternativet för många villaägare som är på väg att förlora sina hem. Som ett alternativ till utestängning backas av Obama-administrationen, det verkligen kan vara det enda alternativet för miljontals människor över hela landet.

Hem lån modifiering är när din inteckning räntan sänks och låst i en takt som är överkomligt för dig. Hastigheten bestäms av din skuld till tal, kredit och aktuella fastighetsvärde. Det säger sig självt att detta kan hjälpa en hel del människor.

Det är inte möjligt för alla att kvalificera sig för bostadslån modifiering, och även de som inte kvalificerar har svårt att få godkännande från sina långivare.

Den som söker ändring måste gå igenom tider av ekonomiska svårigheter, under nästan alla omständigheter. Den ekonomiska svårigheter kan orsakas av makens död, förlust av ett jobb, sjukdom, skilsmässa, eller funktionshinder – för att nämna några. Om du har svårt att gå ihop, passar du antagligen in i ekonomiska svårigheter kategorin.

Men, ekonomiska svårigheter är inte den enda långivare titta på när man överväger att du för ett bostadslån modifiering. De kontrollerar på en mängd olika faktorer, inklusive:

-Att fastigheten är din bostadsort
-Värdet av fastigheten (Varje långivare har ett maximalt värde de är villiga att ändra.)
-Din inteckning betalning historia (Vissa kräver att du har varit sent på minst en betalning.)
-Oavsett om du har haft en konkurs i det förflutna
-Din kredit historia

Det enda sättet att veta vad din långivare är ute efter är att undersöka deras behov. Dessa kan lätt hittas ut genom att ringa deras kontor, men i vissa fall är det också möjligt att hitta de krav på nätet.

Förutom att kunna hitta de krav på nätet, är det också möjligt att ansöka om bostadslån modifiering nätet. Inte alla långivare erbjuder online-applikationer, men många gör för att göra det lättare för dig och för dem.

Dessa strömlinjeformade applikationsprocesser är bekvämt, men det finns inget utrymme för dem. Det finns inget att förhandla med online-applikationer heller. Du döms av understrykning och längre, vilket ger de flesta husägare lägre chanser för godkännande. Det kan vara bättre att post eller fax ansökan in för de flesta människor.

Home lån ändringar är ett känsligt ämne för både husägare och långivare, och att få en är inte lätt på något sätt – vare sig ansökt om online eller i person.