bostadslån modifiering hjälp – undvika avstötning

Göra en ansökan och slutligen kvalificera för ett lån modifiering är ungefär lika allvarliga och engagerade som den ursprungliga inteckningen du tog ut på ditt hem. I själva verket kan det vara lite mer seriös, eftersom du söker efter termer att klippa dig lite slack på din månatliga budget.

Ovanpå det dina nuvarande villkor är bara bra med långivaren hur saker och ting är. Så du har några allvarliga mul arbete framför dig. Många villaägare får avvisas första gången. Vissa olyckliga låntagare får avvisas en andra och även en tredje gång. Olika sätt existerar för att undvika detta avslag.

avslag

Ett bostadslån modifiering är mer eller mindre en annan ansökan om lån. Och, innan kan låna pengar, kommer långivaren testa din förmåga att betala det belopp som krävs på en regelbunden basis. Återigen kommer du att ha din ekonomi granskas, inklusive ditt jobb status, din månatliga inkomst, din månatliga utgifter, och andra frågor kommer att undersökas. Om långivaren beslutar att det är möjligt att du kan göra betalningar, är lån modifiering din.

Om du inte uppfyller kraven efter utredning, inte må dåligt. Sätt dig själv i stället för långivaren, är det strikt och rent affärsmässigt. Om har ingenting att göra med huruvida du är en trevlig familj som går till kyrkan varje söndag. Så, innan du ens stack dig i detta läge, vet dina begränsningar, har en mycket god uppfattning om vad du kan verkligen råd att betala varje månad.

Tänk på din livssituation. Vilka är behoven i din familj? Kan du verkligen råd ett lån? Kom ihåg att du lånar pengar med ränta och du betalar inte tillbaka precis vad du lånat. Den växer. Inte ens försöka fudge din ekonomiska situation med bara en liten bit. Långivare har olika sätt att bestämma din verkliga situationen.

Kom också ihåg att omnämnandet av ett bostadslån modifiering är strikt företag? Även om du verkligen låna pengar för att göra förbättringar på ditt hem för att lägga till värde, det spelar ingen roll. Vid den tidpunkt då du ber för lånet, det finns inget mervärde till långivaren.

Nästa steg

Det är oftast bra att försöka ditt första lån modifiering själv. Många lån modifiering byråer eller advokater kan ta ut ganska stora summor pengar för att gå igenom processen. Men, som ni kan se, är det inte mycket av en överraskning att många husägare som söker lån modifiering är vänt nedåt. Om du redan har haft avslag, kanske det BÖRA du anlita en professionell firma som specialiserat sig på ändringar bostadslån.

Dessa företag gör har höga krav för att säkerställa den yrkeskompetens och rykte av sin verksamhet. Som med långivarna själva, måste du avslöja allt av relevans i ett rättframt sätt. Ju mer du är up front med dem, desto bättre kommer de att kunna få dig genom processen.

En annan sak att tänka på när de söker en modifiering bostadslån är att arbeta för att sänka räntorna. Om du kan få ett hem lån ändring program och få din räntorna sänks, är det förståeligt att du kommer att spara dig pengar och ångest varje månad.