bostadslån modifiering – 5 steg för att navigera genom inteckning modifiering processen

Det är ett olyckligt sanningen att många människor står inför avskärmning. Medan vissa kanske ser inga alternativ finns, är ett bostadslån modifiering en mycket verklig möjlighet för många. Denna process är utformad för att ändra vissa villkor i ditt hem låneavtal i syfte att minska de månatliga inteckning betalning. Om denna process görs på rätt sätt det kan hjälpa människor som har varit oförmögna att göra sina månatliga inteckning betalningar skaffa ett nytt betalningssystem som passar in i deras budget. Dessa förändringar är möjliga eftersom banken inte vill ta itu med en avskärmning. Om husägare standard på inteckning, står banken att förlora pengar i processen.

Här är fem steg som leder dig genom inteckning modifiering processen:

Ett. Discovery. Förstå den grundläggande processen involverad med ett bostadslån modifiering. Även om processen verkar svårt för många människor, lära sig lite om processen kan en husägare avgöra huruvida ändra sina bostadslån är rätt för deras situation. Förstå processen är värdefullt om du hanterar processen själv eller anlita en tredje part.

2. Beslut. Om en inteckning modifiering är något du vill fortsätta, bestämma om du ska göra det själv eller anlita någon att hjälpa. Om du gör det själv, att fortsätta lära sig om processen och överväga en bok eller annan resurs för att bättre förstå hur man arbetar med din långivare. Om du bestämmer dig för att anlita ett företag eller advokat för att hjälpa till med processen att hitta en ansedd person eller ett företag och ställa massor av frågor för att vara säker på att de är rätt “fit” för din situation.

Tre. Letter. Ett viktigt dokument för alla som är intresserade av ett lån modifiering är en umbäranden brev. Detta brev är normalt krävs av alla långivare. Brevet ska beskriva din ekonomiska svårigheter och varför du behöver en förändring i villkoren för din inteckning. Om du använder ett företag eller en advokat, kan de hjälpa dig med detta brev. Om du hanterar proceduren själv, hitta en bra resurs som förklarar hur man skriver detta brev.

4. Kommunikation. Håll kontakt med din långivare (om du hanterar bostadslån modifiering själv) eller med företaget / advokat du anlitade för att få hjälp. Se till att du förstår vilka dokument som behövs och ge dem i tid. Också, att regelbundet och vara säker på att du förstår nästa steg i processen och vad din uppgift är för det steget.

Fem. Tålamod. Processen kan vara frustrerande och tidskrävande. Ha tålamod och inse att långivare hanterar många hem begär lån modifiering, med nya förfrågningar anländer dagligen. Var artig, även om processen verkar gå långsamt.

Efter dessa åtgärder kommer sannolikt att förbättra den övergripande processen och öka dina chanser att få din önskade inteckning modifiering.