bostadslån med dåliga krediter vilka detaljer långivare vill se

Att se en ansökan om ett hypotekslån med dålig kredit få grönt ljus brukar anses vara osannolik. Med storleken på den finansiering som krävs för att köpa ett nytt hem, skulle införandet av dåliga krediter, åtminstone, komplicera saken. Men sanningen är att bolån är tillgängliga även med låg kredit värderingar.

Tillväxten av online utlåning industrin har resulterat i en mängd olika lån och alternativ inteckning väl lämpad för sökande med en mindre än imponerande kredit rykte. Som med alla lån, kriterier är nyckeln till varje lån godkännande, med dålig kredit historia endast har ett begränsat inflytande i hela processen.

Vad är viktigast är att viktig information ingår i ansökan, såsom de vanliga kriterierna, en låg skuld-till-tal, och en stor handpenning. Och medan vissa allvarliga kompromisser måste göras, inte minst högre räntor, kan bolån ges grönt ljus.

typiska kriterier för att uppfylla

Den initiala utmaningen när de ansöker om ett hypotekslån med dåliga krediter är att tillgodose de grundläggande kriterier som fastställts av långivaren. Det finns inga överraskningar med avseende på arten av dessa kriterier, med bevis på ålder (över 18), bekräftelse om laglig vistelse eller amerikanskt medborgarskap, och bevis på tillräckliga inkomster, till de tre viktigaste frågorna fastställa.

Av de tre, är det frågan om inkomst som är det gråaste området. Detta beror på att även en stor inkomst är inte nödvändigtvis tillräckligt för att säkra godkännande med dålig kredit historia. Detta beror på att den huvudsakliga komponenten är överkomliga priser, och som relaterar till mängden av överskjutande inkomsten finns med för att göra amorteringar.

Det är där skulden-till-tal kommer in i ekvationen, och huruvida det finns tillräckligt med likvida medel fri att göra återbetalningen i enlighet med inteckning låneavtalet.

Inverkan av skuld-till-tal

Den enda verkliga inflytande att en låg kredit värdering har över en ansökan om bostadslån med dåliga krediter är att sätta räntan som tas ut. I grund och botten, ju lägre poäng desto högre ränta, medan den högre poäng desto lägre räntan. I själva verket är det överkomliga lånet påverkas.

Men det är den skuld-till-tal som slutligen avgör om godkännande med dålig kredit historia är livskraftig, eller om det bara kommer att orsaka större ekonomiska svårigheter. Förhållandet är inställd på en hastighet av 40:60, vilket innebär att en gräns på 40% av en inkomst kan användas för att återbetala lån. På så sätt en majoritet 60% är tillgängligt för att täcka dagliga och oväntade kostnader.

Men det innebär också att om de återbetalningar för hypotekslån driva andel av inkomsten som spenderas på skulder över 40%, kommer ansökan att avslås. Till denna del kan spendera lite tid i förväg sänka befintliga skulder (genom konsolidering lån) vara värt.

gör en betydande handpenning

Ett mycket effektivt sätt att förbättra möjligheterna att säkra en inteckning lån med dåliga krediter är att minska den faktiska storleken av inteckning som skall lånas. Detta kan göras genom att öka storleken på handpenningen gjorts på fastigheten. Vanligtvis är handpenningen ca 5% av köpeskillingen, men genom att öka det till 10% eller 15%, är det återstående priset aktien sänks, vilket innebär en lägre inteckning krävs.

Resultatet är att det blir mycket mer benägna att få inteckning godkännande, med dålig kredit historia mycket tar en baksätet. Och fördelen är den totala kostnaden för lånet blir mycket lägre, med en liten huvudman betyder en lägre ränta och därmed mindre månatliga avbetalningar.