bostadslån med dåliga krediter tre deal-brytande faktorer att tänka på

Det finns ingen mening med att påstå att få ett bostadslån är en enkel process, garanterat att sluta i succé. Dessa mer sparsamma tider: processen är ännu mer försiktigt förvaltas av långivare, så chanserna för godkännande är långt ifrån säker. Ändå är ett bostadslån med dåliga krediter kan uppnås, och om några enkla faktorer beaktas, är chanserna att lyckas mycket större.

Naturligtvis bör bostadslån med dåliga krediter vara knepigt, inte bara för ett bostadslån är statistiskt den största lånet sannolikt att tas ut av varje individ, men eftersom dålig kredit värderingar gör långivare som lite nervös.

Men, genom att tillfredsställa de rätta kriterierna, är bostadslån godkännande med dåliga krediter inom räckhåll. I själva verket, om vissa specifika faktorer fäst särskild uppmärksamhet, är sannolikheten ökat dramatiskt.

aldrig underskatta handpenningen

För många sökande, är handpenningen inte riktigt anses vara en del av inteckning ansökningsprocessen. I själva verket är det en mycket viktig del av varje ansökan om bostadslån, med dåliga krediter ett element speciellt. Det finns två goda skäl till varför.

Först av allt, påverkar storleken av handpenningen storleken på bostadslån, vilket i sin tur påverkar storleken på de månatliga återbetalningar. Om en sökande vill köpa en fastighet värt $ 200.000, och har betalat en 10% handpenning, betyder det att bostadslån är $ 180.000. Om däremot, har de betalat 20%, är storleken på lånet $ 160.000.

Det är mer sannolikt att få godkännande bostadslån med dålig kredit för den lägre summan, eftersom trycket att betala lägre månatliga återbetalningar kommer att bli mindre och långivaren kan vara säkra på att få sina pengar tillbaka.

Det andra skälet handpenningen är viktigt att en ansökan om ett bostadslån med dålig kredit är vad det avslöjar om den sökande.

Endast disciplinerad sparare skulle kunna höja $ 20.000 eller $ 40.000 till göra betalningen. Så visar det sig att den sökande har förbundit sig till att få sin egendom, och är mindre benägna att standard på sina bostadslån.

Kom ihåg att en dålig kredit värdering kan uppnås ganska enkelt, med bara ett par dåliga beslut som behövs för att se poängen rasa. Så, är en dedikation till bra pengar förvaltning exakt vad långivaren måste se innan bostadslån godkännande med dåliga krediter kan beviljas.

egendomen i fråga

Det är ingen mening alls i att försöka säkra ett bostadslån med dålig kredit på ett hus som är väldigt dyrt. Anledningen är helt enkelt graden av skuld som någon med dålig kredit värderingar skulle ta på, och preferensen för långivare att undvika krångel som kommer med utmätningar. Så, det lägre priset på huset, desto bättre.

Också komma ihåg att frågan om hem kapital, och det faktum att skulden var för hög när huspriserna tog en torktumlare för några år sedan. Att få en alltför stor bostadslån kan innebära ställer dig upp för en betydande nedgång.

rätt långivare

Att få rätt lån affär från rätt långivare kan göra hela skillnaden. Generellt online långivare är det bästa alternativet, med de lägsta priserna och, eftersom de tenderar att vara experter i dåliga krediter lån, ger en bättre chans för bostadslån godkännande med dåliga krediter.

Mer än något annat, dock kan de bästa bostadslån med dålig kredit bara hittas efter en omfattande sökning. Så, välj inte den första bra affär hittade, men skapa en lista med 3 eller 5 alternativ att noggrant överväga och välja från.